Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
preko 1500 ozlijeđenih

Pogledajte trenutak kada je nastao kaos u Torinu: "Bilo je kao na Heyselu"

Više od 1500 navijača Juventusa ozlijeđeno je nakon što je za vrijeme gledanja finala Lige prvaka na glavnom torinskom trgu nastao kaos.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za vrijeme utakmice finala Lige prvaka na glavnom torinskom trgu Piazza San Carlo u Torinu čula se "eksplozija" za koju se kasnije ispostavilo da su u pitanju bila metalna vrata. Novinar Tancredi Palmeri, koji je također s trga pratio finale, objasio je da su popustila metalna vrata podzemne željeznice te ju pri padu proizvela zvuk eksplozije. Zvuk se prenio i do drugog ulaza u podzemnu, koji se nalazio s druge strane trga, i tada je među navijačima nastala panika.

Oko 30.000 navijača pratilo je finale na trgu, a nakon stampeda koji je nastao uslijed zvuka koji je izazvao paniku ozlijeđeno je više od 1500 osoba, s tim da je barem dvoje u kritičnom stanju. Među njima je i četverogodišnje dijete, koje ima teške ozljede glave i prsa.  

"U šoku sam. Bilo je to poput Heysela. Bio sam tamo", ispričao je novinarima u suzama jedan od navijača koji je bježao s trga.

"Čuli smo urlike i odjednom je tisuće ljudi započelo bježati u svim smjerovima. Nastao je kaos. Djeca su izgubila kontakt s roditeljima. Nije bila bomba, ali smo imali osjećaj kao da jest", ispričao je za La Stampu drugi navijač.

"Svaki je čovjek bio za sebe. Nitko si nije međusobno pomagao. Skoro sam morao hodati po ljudima da pobjegnem", ispričao je za Juvenews.eu treći posjetitelj trga.

Atmosfera je dotad bila fantastična, no Realov uragan u drugom dijelu protiv Juventusa i panika izazvana strahom od novih bombaških napada pokvarili su večer u Torionu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider