Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napao La Ligu

Pojavio se skandalozan video, Realov as digao glas: "Rasisti i dalje idu na stadione!"

Brazilski napadač Vinicius Junior je bio izložen verbalnom zlostavljanju na stadionu Jose Zorrilla u Valladolidu dok je prolazio pored navijača nakon što je zamijenjen u pobjedi Real Madrida 2:0.

Vinicius Junior (Foto: Afp)

Napadač brazilske nogometne reprezentacije i Real Madrida Vinicius Junior optužio je vodstvo španjolske La Lige da ne radi ništa po pitanju rasizma, nakon što su na društvenim mrežama prikazani navijači kako ga vrijeđaju i bacaju predmete na utakmice protiv Valadollida.

Brazilski napadač je bio izložen verbalnom zlostavljanju na stadionu Jose Zorrilla u Valladolidu dok je prolazio pored navijača nakon što je zamijenjen u pobjedi Real Madrida 2:0.

La Liga je objavila priopćenje osuđujući sve oblike govora mržnje i rekavši da prati slučajeve rasizma na utakmici. Međutim, Vinicius smatra kako vodstvo lige ne radi ništa po pitanju rasizma.

"Rasisti i dalje idu na stadione i gledaju najveći klub na svijetu, a La Liga i dalje ne radi ništa", napisao je Vinicius na Twitteru.

"Nastavit ću uzdignute glave slaviti svoje pobjede", dodao je.

La Liga je detaljno opisala kako je rješavala incidente rasističkog zlostavljanja igrača u prošlosti i rekla da će se nastaviti boriti protiv "pošasti nasilja, rasizma, ksenofobije i netolerancije u sportu".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider