Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
napokon službeno

Saga je završena: Kompany i službeno preuzeo Bayern

Vincent Kompany imenovan je trenerom Bayerna od sljedeće sezone nadalje.

Vincent Kompany (Foto: Afp)

Vincent Kompany imenovan je trenerom Bayerna od sljedeće sezone nadalje, objavio je rekorder po broju naslova prvaka Njemačke u srijedu, nakon što je duga i teška potraga Bavaraca za novim kormilarom konačno privedena kraju.

Bayern je priopćio da je 38-godišnji belgijski stručnjak potpisao ugovor do 2027., a na klupi naslijeđuje Thomasa Tuchela koji je sporazumno otišao nakon samo 14 mjeseci i sezone u kojoj su Bavarci prvi put u zadnjih 12 godina ostali bez ijednog trofeja.

Kompany je trenersku karijeri započeo u Anderlechtu, a u posljednje dvije sezone je vodio Burnley. Prvo je kao prvak Championshipa izborio nastup u Premier ligi, da bi u elitnom razredu engleskog nogometa Burnlea osvojio 19. mjesto i opet se vratio među drugoligaše.

Trener Sesveta Mario Rac Upoznajte jednog od najperspektivnijih hrvatskih trenera: Tek mu je 37, a pred njim je velika karijera divider

Belgijac je s Burnleyjem imao ugovor do 2028. pa je Bayern engleskom klubu morao platiti odštetu. Prema procjenama engleskih i njemačkih medija visina odštete je između 10 i 12 milijuna eura.

"Svi u klubu smo složni u mišljenju da je Vincent Kompany pravi trener za FC Bayern i jako se veselimo suradnji s njim", rekao je izvršni direktor Bayerna Jan-Christian Dreesen u službenom priopćenju.

Cilj mu je replicirati Guardiolu

"Veselim se izazovu kakav predstavlja vođenje FC Bayerna. Velika je čast što ću moći raditi za ovaj klub. Bayern je institucija u međunarodnom nogometu", izjavio je Kompany čiji se način vođenja momčadi uspoređuje s onim Pepa Guardiole, koji je vodio Bayern u razdoblju od 2013. do 2016.

Kompany je igrao pod Guardiolom kao kapetan Manchester Cityja od 2016. do 2019.

"Volim imati loptu, biti kreativan, ali također moramo biti agresivni i hrabri na terenu. Sada se veselim osnovama: radu s igračima, izgradnji momčadi. Jednom kada je osnova prava, uspjeh će slijediti", poručio je Kompany.

Hajduk - Livaja, Sahiti, Pukštas, Kleinheisler i Žaper Hajduk će imati predstavnika na Olimpijskim igrama? Talentiranom mladiću pruža se nesvakidašnja prilika divider

Bayern je u prošloj sezoni pod Tuchelovim vodstvom završio na trećem mjestu u Bundesligi, što je najlošiji plasman Bavaraca od 2011., zaostavši za prvakom Bayerom čak 18 bodova. U Ligi prvaka je Bayern ispao u polufinalu od Real Madrida primivši dva gola u samoj završnici uzvratne utakmice u Španjolskoj pri vodstvu 1:0, rezultatu koji je Bavarce vodio u finale nakon 2:2 iz prvog dvoboja. U njemačkom Kupu Bayern je ispao od trećeligaša Saarbrueckena.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider