Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IŠAO PO HATTRICK

VIDEO Zar je toliko nisko pao? Ronaldo pri rezultatu 0:4 pokušao odglumiti prekršaj za kazneni udarac

Cristiano Ronaldo pokušao je na nepošten način doći do hattricka protiv Luksemburga.

Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Na sjajan način Portugalci su otvorili kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine, s dvije čiste pobjede. Istina, ostvarene su protiv Lihtenštajna i Luksemburga, gdje bi sve osim toga bilo veliko iznenađenje, no i takve utakmice treba ozbiljno odraditi.

Jedan od onih koji takvo što shvaćaju najozbiljnije jest Cristiano Ronaldo, za kojeg će mnogi reći kako je zapravo jedina sretna osoba kad vidi takve protivnike ispred sebe. Poznato je koliko mu znači njegova osobna statistika, a upravo to su utakmice u kojima je ima priliku popravljati.

Četiri zabio, ali htio je i peti

Lihtenštajnu je u pobjedi 4:0 postigao dva posljednja, dok je protiv Luksemburga, u utakmici u kojoj su su slavili s 0:6, postigao prva dva. Dakle, četiri portugalska pogotka u nizu njegovo su djelo, čime je dodatno popravio svoj rezime najboljeg strijelca u povijesti reprezentativnog nogometa.

No jedan podatak s utakmice protiv Luksemburga vrijedi dodatno istaknuti. Mnoge je neugodno iznenadio, iako će isto tako drugi reći da nas kod Ronalda tako što više ne može uhvatiti nespremne.

Igrala se 57. minuta susreta, a Portugal je uz vodstvo 0:4 već sigurno plovio prema pobjedi. Ronaldo se našao u jednoj prilici unutar kaznenog prostora, a onda je nakon driblinga pao na pod.

Nije ni trebao VAR da bi se zaključilo kako je riječ o vrlo jeftinom pokušaju glume, odnosno iznuđivanju kaznenog udarca. Ronaldo je tako zasluženo, umjesto jedanaesterca, dobio žuti karton.

Želja za novim hattrickom, koji unatoč svim naporima nije uspio dobiti, bila je jača od njega, a on se tako još jednom osramotio. Sumnjamo da će mu to išta smetati, posebno kad vidi svoju statistiku nakon tih dviju utakmica, za koje su mnogi bili iznenađeni da je uopće pozvan na njih.

Kako je izgledalo to simuliranje, pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider