Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
S PRIPREMA U SLOVENIJI

VIDEO Ukrajinci love posljednju europsku vizu za Katar

U Brdu kod Kranja Ukrajinci su pronašli mir. Koliko ga uopće mogu pronaći osluškujući vijesti iz domovine.

Nogometna reprezentacija Ukrajine, barem onaj dio nje koji ne nastupa u ligama izvan njihove domovine, priprema se za ispite koji im slijede, a putem kojih će pokušati izboriti nastup na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu, kao 13. predstavnik Europe.

Uvjete koji su im potrebni pronašli su u Sloveniji, gdje su vrlo otvoreni prema medijima kojima je njihova priča zanimljiva.

Ljudi im šalju poruke i mole da izbore SP

"Svaki dan za nas stižu poruke od naših vojnika i ostalih ljudi, jer mnogi Ukrajinci jako vole nogomet. Svi oni imaju samo jedan zahtjev. Molimo vas da date sve od sebe i izborite Svjetsko prvenstvo. Jer za našu zemlju, za njih, to je trenutak nade koji bi se slavio po cijeloj zemlji. Za nas je ta utakmica više od nogometa, igrat ćemo ju sa dušom i srcem i to nam je vrlo važno", rekao je Taras Stepanenko, inače član Šahtara iz Donjecka.

Ukrajinske pripreme prati i pomoćni trener kijevskog Dinama, Ognjen Vukojević, koji im je konstantno na raspolaganju.

"Jako je teška situacija i sa moralne strane i sa psihičke, ali s nogometne strane mislim da će ih to ojačati jer cijela Ukrajina nažalost pati i jedino što je ostalo je sport i nogomet što je uvijek neki simbol ljepše budućnosti", ispričao je bivši hrvatski reprezentativac, dodavši:

"Igrali smo humanitarne utakmica i Dinamo Kijev i Šahtar, čak smo iz Dnjipra posudili igrača Doubika da ostane u formi da igra uza nas utakmice i da pomogne reprezentaciji Ukrajine protiv Škotske. Njima bi to jako puno značilo jer je sport jedino što je ostalo."

Uskoro gostuju na Rujevici

Nešto je dodao i izbornik reprezentacije Oleksandr Petrakov.

"Nismo imali službenih utakmica, nismo mogli završiti niti prvenstvo zbog rata, zato je za nas najvažnije da u ovim utakmicama damo sve što imamo. Ne kao da su prijateljske već kao da su službene jer to je jedina prilika za dobru pripremu", rekao je čovjek koji ima cilj Ukrajinu po drugi put odvesti na najveći sportski događaj.

Ukrajinci sutra gostuju kod Borusije Menhengladbah, a iduću srijedu odlaze na Rujevicu i igraju protiv Rijeke.

Za utakmicu protiv Škotske Ukrajinci će imati nove dresove, a uspiju li se plasirati u Katar, sigurni smo da bi i Škotski i Velški navijači ovaj put lakše preboljeli poraz.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider