Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NESRETNI BELGIJANAC

VIDEO Stoper Leicestera u sedam minuta uspio zabiti dva autogola protiv Liverpoola

Belgijski nogometaš Wout Faes postigao je dva pogotka za Liverpool u utakmici protiv Leicestera. Problem je samo što je on Leicesterov igrač.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U trenucima pisanja ovog teksta označeno je poluvrijeme utakmice Premier lige između Liverpoola i Leicester Cityja u kojoj je Leicester prvi došao u vodstvo, da bi Liverpool između 38. i 45. minute s dva pogotka rezultat preokrenuo.

No, niti jedan pogodak nije postigao njihov nogometaš nego se dogodilo nešto do sada u Premier ligi neviđena. Oba pogotka bila su autogol i to istog nogometaša, belgijskog stopera Leicestera, Wouta Faesa.

Nesreća ili jednostavno trapavost?

Teško je opisati što je to napravio ovaj 24-godišnjak, koji je Lisice pojačao ove sezone, no pokušat ćemo.

Kod prvog pogotka, koji se dogodio u 38. minuti, je unutar svog peterca klizećim startom reagirao na ubačaj Trenta Alexandera Arnolda. Činilo se na prvu kako je to bila dobra reakcija, no vrlo brzo se moglo primijeniti kako je lopta dobila nevjerojatan let te je uz visoki luk završila u daljem kutu gola Dannyja Warda.

Spomenuti pogodak pogledajte OVDJE.

Nuneza neće gol, ali zato je tu Faes

Drugi pogodak došao je sedam minuta kasnije i to nakon što je Darwin Nunez izašao sam pred Warda, a onda ga majstorski prebacio. No, nesretnog Urugvaja trenutno uistinu neće gol pa je lopta završila u vratnicu.

Srećom po njega, bio je tu Faes, koji je trčao prema golu, a onda nakon odbitka lopte istu zakucao pod gredu vlastitog gola. Ako kod prvog gola možemo reći da nije imao kontrolu te da je riječ o nesreći, ovog puta je reakcija jednostavno morala biti bolja.

Umjesto toga, Faes je ušao u povijesne knjige Premier lige, a može se samo nadati da u drugom dijelu neće zabiti još jednog. Hattrick autogola na nogometu najviše razine još nije viđen.

Drugi autogol Faesa pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider