Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

VIDEO Brat najskupljeg igrača Dinama zabio prvi gol nakon povratka u španjolski klub

Direktan plasman u Primeru izborit će prve dvije momčadi, dok će se iduće četiri boriti za još jednu kartu.

Roko Baturina (Foto: Profimedia)

U susretu 32. kola španjolske "Segunde" Racing Santander pobijedio je Eldense s 2:1, a drugi gol na utakmici postigao je hrvatski nogometaš Roko Baturina.

Racing je poveo u 26. minuti golom Pequea Fernandeza, a na 2:0 je povisio Baturina golom u 71. minuti.

Baturina je ušao u igru u 66. minuti, a pet minuta kasnije upisao se među strijelce. Za 23-godišnjeg napadača, dvije godine starijeg brata igrača Dinama Martina Baturine, bio je to prvi gol za Racing otkako je u siječnju stigao u Santander na posudbu iz Gil Vicentea.

Gol pogledajte OVDJE.

Baturina je prošle sezone već igrao za Racing Santander i u 14 utakmica zabio je četiri gola uz tri asistencije. U Španjolskoj je bio na posudbi iz mađarskog Ferencvarosa, a Racing je prošlo ljeto razmatrao otkup njegova ugovora.

No Ferencvaros je zatim prodao Baturinu u Gil Vicente. Ondje je u 19 nastupa zabio tri gola, a dvaput je asistirao za pogodak.

Konačnih 2:1 postavio je Juanto Ortuno u trećoj minuti nadoknade.

U ranije odigranom susretu Real Valladolid je pobijedio Eibar s 3:1, a za pobjednički sastav posljednjih 20 minuta zaigrao je Stanko Jurić.

Na vrhu ljestvice drugog razreda španjolskog nogometa nalazi se Leganes s 59 bodova, Espanyol ima 53, kao i Elche na trećoj poziciji. Valladolid je peti (51), a Racing stepenicu niže s bodom manje.

Direktan plasman u Primeru izborit će prve dvije momčadi, dok će se iduće četiri boriti za još jednu kartu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider