Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzeli 12 bodova

VIDEO Šibenik i četvrti put u ovoj sezoni pobijedio Istru 1961, pogledajte golove

U 34. kolu Prve HNL Istra 1961 - Šibenik 1:2.

Nogometaši Šibenika u susretu su 34. kola Prve HNL kao gosti u Puli svladali Istru 1961 sa 2:1 (2:0).

Gosti su do kapitalne prednosti stigli u prvom poluvremenu preko Ivana Delića (26) i Marija Ćurića (45+1-11m), a poraz domaćih u nastavku je ublažio Facundo Caseres (73).

Bio je to izravni dvoboj za osmo mjesto, a Šibenčani su ovom pobjedom dva kola prije kraja ostvarili četiri boda prednosti u odnosu na Puljane koji će najvjerojatnije po šesti put u posljednjih sedam sezona zauzeti devetu poziciju.

Za Šibenik je u prvih 45 minuta odlično funkcionirala desna strana napada preko koje su kreirana oba gola. U 26. minuti su kombinirali Grezda i Šimunović, potonji je ubacio prizemnu loptu na peterac gdje se našao Delić kojemu nije bilo teško pogoditi vrata.

Delić zabio za 0:1 Šibenika u Puli

Pred sam kraj prvog poluvremena nespretno je na Grezdu na rubu svog kaznenog prostora startao Rovis koji je istovremeno udario suparnika po nozi i igrao rukom, pa sucu debitantu Čuljku nije bilo teško odlučiti se pokazati na bijelu točku, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je kapetan Ćurić.

Ćurić realizirao penal za 0:2

Trebao je Šibenik u 60. minuti dobiti još jedan kazneni udarac nakon što je Hujber u svom kaznenom prostoru igrao rukom, ali Čuljak to nije vidio dok je neshvatljivo nijem ostao i sudac zadužen za VAR.

Domaći su uspjeli smanjiti u 73. minuti kada je Hujber prošao po desnom krilu i uputio preizemnu povratnu loptu na 10 metara na koju je natrčao Caseres i vratio nadu Istri u pozitivan rezultat.

Caceres ublažio poraz Istre 1961

Iako je Istra imala inicijativu do kraja dvoboja, nije uspjela spasiti se poraza.

Osmi Šibenik sada ima 32 boda, tri manje od sedmog Slavena Belupa, a četiri više od devete Istre 1961.

Na vrhu je Dinamo sa 70 bodova, drugi Hajduk ima 66, a treći Osijek 65.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider