Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Predsjednici Hrvatske i Srbije o regionalnoj ligi

Za vrijeme posjeta Beogradu hrvatski predsjednik Ivo Josipović, kao i njegov srpski kolega Boris Tadić, susreli su se s pitanjem o regionalnoj nogometnoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oba predsjednika pohvalno su se izrazila o ideji koja već nekoliko godina intrigira nogometnu i medijsku scenu bivše države. Između brojnih političkih pitanja kojima su se Josipović i Tadić bavili proteklih dana, probilo se i jedno sportsko. Pitanje regionalne nogometne lige, koje se već godinama periodično pojavljuje u zajedničkom medijskom prostoru, došlo je i pred šefove država.

'Ja podržavam formiranje svih regionalnih liga koje unapređuju sport. Također treba rješavati i sigurnosna pitanja koja realno još u nekim sportovima postoje, ali postojanje Jadranske lige u košarci svjedoči da je moguće i u drugim sportovima', rekao je srpski predsjednik Tadić.

Treba rješavati i sigurnosna pitanja koja realno još u nekim sportovima postoje, ali postojanje Jadranske lige u košarci svjedoči da je moguće i u drugim sportovima

'Načelno nema nitko ništa protiv, ali to je stvar za sportske saveze da o tome odluče. Vidjeli smo imaju o tome različita mišljenja, pustimo ih da rade svoj posao', smatra Josipović.

Da savezi rade nešto u tom smjeru, ali bez vremenskih rokova, potvrdio je i sastanak Vlatka Markovića i Tomislava Karadžića u veljači. Predsjednik srpskog nogometnog saveza tada je najavio nastavak razgovora o regionalnoj ligi nakon svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Klubovi bivše velike četvorke po pitanju regionalne lige već dugo su na istim pozicijama. Dinamo i Partizan podržavaju zajedničko natjecanje, Hajduk i Zvezda su protiv.

'Koliko bi regionalna liga donijela pluseva, a koliko minusa tema je za opširniju raspravu. Iako mnogi dvoje u blagonaklonost UEFA-e po tom pitanju', poznati je Mamićev stav.

'Tako nešto traži političku i sportsku volju. Ako bi se projekt pokazao isplativim, UEFA bi sigurno našla prikladno rješenje. Klubovi iz ovog dijela Europe podigli bi razinu kvalitete i bolje konkurirali onima u zapadnoj Europi', mišljenja je Michel Platini, predsjednik UEFA-e.

Protivnici ideje o regionalnoj ligi mogu biti mirni još neko vrijeme, jer izvjesno je da se postojeće stanje neće mijenjati u sljedećih par godina. Zagovaratelji zajedničkog natjecanja vjeruju da će na svoje ionako - prije ili kasnije - doći. Vrijeme je njihov saveznik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider