Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PUNO OČEKUJU

VIDEO Hrvatski reprezentativac stigao u "najsportskiji američki grad", pogledajte kako je predstavljen

Petar Musa i službeno je postao članom FC Dallasa, člana američke MLS lige.

Petar Musa (Foto: screenshot)

Najskuplji transfer u povijesti FC Dallasa te ukupno osmi najskuplji u povijesti američke MLS lige je dovršen.

Petar Musa stigao je u Dallas te je postao članom nogometne momčadi iz grada koji mnogi zovu najsportskijim u cijelim Sjedinjenim američkim državama.

Potencijalno treći najveći transfer u povijesti lige

Od prošle godine Dalas je jedan od sedam američkih gradova s titulama u pet glavnih profesionalnih sportova (otkako se nogomet uključio kao peti).

Dallas će Musu platiti deset milijuna eura sad, no cifra s bonusima može narasti na 13 milijuna, čime bi hrvatski napadač postao treći najskuplje plaćeni nogometaš u povijesti MLS-a.

Musa je na zanimljiv način predstavljen u svom novom klubu, jednim videom na kojem se nalazi on, dok za drugi možemo reći da je odrađen od strane novih suigrača, no uzoru za Fabrizija Romana, koji je objavu ponosno podijelio na svom X profilu.

Živopisna, a još uvijek vrlo kratka karijera

Musa dolazi iz Benfice gdje je u 66 utakmica upisao 17 pogodaka, no većinu utakmicu ulazio je s klupe. U svojih 25 godina već je prošao zanimljiv broj klubova pa je tako igrao za Zagreb, Slaviju Prag, Viktoriju Žižkov, Slovan Liberec i Union Berlin, prije nego je završio u Boavisti, gdje se dovoljno iskazao da ga pokupi Benfica.

Za Hrvatsku je dosad odigrao šest utakmica te još čeka prvi pogodak.

MLS sezona započinje 22. veljače, a ambicije Dallasa su izboriti doigravanje i pokušati otići što dalje. Prošle sezone završili su na sedmom mjestu zapada, nakon čega su u prvom krugu doigravanja eliminirani od Seattle Soundersa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider