Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Par iz snova

VIDEO Gvardiol osvojio ponajboljeg trenera današnjice: Ova scena otkriva koliko ga Pep obožava

Joško Gvardiol brzo je postao miljenik Pepa Guardiole.

Pep i Gvardiol (Foto: Afp)

Joško Gvardiol došao je u Manchester City prošlog ljeta za 75 milijuna eura. Ogromna količina novca, ali hrvatski reprezentativac počinje izgledati kao da je vrijedio svakog centa kada se uzme u obzir da su Cityjevi gradski susjedi platili 87 milijuna eura za Harryja Maguirea.

Gvardiol je prvu polovicu sezone igrao dobro, ali bilo je očito kako se još uvijek prilagođavao Pepovu sistemu. Ozljeda ligamenta gležnja usporila je njegovu sezonu, ali kada se vratio, Gvardiol je postao jedan od glavnih faktora u Cityjevoj rekordnoj, četvrtoj tituli zaredom.

Esencijalni Gvardiol

Navijači Manchester Cityja brzo su zavoljeli hrvatskog reprezentativca, čak su pale i usporedbe sa Gundoganom zbog vrlo važnih golova koje je Gvardiol zabijao pri kraju sezone. Takve su usporedbe još impresivnije kada uzmemo u obzir da je nominalno igrao lijevog beka.

Guardiola je veliki fan rotacije, mnogi veliki igrači bili su žrtve rotacije pod katalonskim trenerom unatoč izvrsnim izvedbama. Najpoznatiji primjer je Riyad Mahrez, koji je zabio hat-trick dva puta u svojoj karijeri u Cityju te se oba puta u narednoj utakmici našao na klupi. 

Zaključak je da ako Pep ne rotira igrača, znači da ga smatra esencijalnim za njegov sistem. Od povratka nakon ozljede Gvardiol je postao baš to - esencijalan.

Pep ga obožava

Guardiola je bio vrlo vokalan tijekom sezone o Gvardiolovim izvedbama. Nakon utakmice protiv Fulhama gdje je hrvatski reprezentativac zabio dva pogotka prozvao ga je najboljim krilom na svijetu. U istoj press-konferenciji istaknuo je Joška kao jedinog igrača koji je trenirao za vrijeme odmora.

Takav stav prema nogometu, u kombinaciji s nevjerojatnom nogometnom kvalitetom i inteligencijom formula je za Pepova idealnog igrača.

Koliko Pep obožava Joška Gvardiola, moglo se vidjeti i nakon utakmice kada su Građani službeno obranili naslov prvaka. 

Pep Guardiola VIDEO Ovakva ga još nismo vidjeli! Pep se slomio na ovo pitanje, bio je na rubu suza divider

Pep i Kovačić Guardiolini komentari o Mateu Kovačiću govore sve: ''Kada on igra...'' divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider