Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
REPORTAŽA IZ KAZAHSTANA

VIDEO Osijek odradio prvi trening u Astani: "Prošlu noć nije bilo spavanja, a za rezultat nam treba puno snage, koncentracije i discipline"

Nogometaša Osijek odradili su trening na velebnoj Astana Areni, gdje ih čeka nezgodan protivnik, ali i nezgodna podloga za igru.

U jutarnjim satima srijede po hrvatskom vremenu, nogometaši Osijeka doputovali su u Nur-Sultan, odnosno bivšu Astanu. Grad četiri vremenske zone ispred naše, što bi značilo da su sletjeli usred kazahstanske noći. 

To je po mnogima najteži dio ovog gostovanja, no zbog toga su Bijelo-plavi i doletjeli nekih 35 sati prije samog susreta protiv Kyzylzhara. U poslijepodnevnim satima napokon su prvi put izašli na teren Astana Arene, odakle nam je NK Osijek poslao video prilog, u kojem prvo možemo čuti razmišljanje europski najiskusnijeg Osijekovog nogometaša, ali i jedinog koji je na ovom stadionu europsku utakmicu već igrao, Marina Leovca.

Treba se prilagoditi na umjetnu travu

"Igrao sam ovdje prije četiri godine, kad smo s Dinamom 2:0 dobili Astanu. Lijep stadion, pravi ambijent, jedino je umjetna trava nešto na što se treba prilagoditi, ali bit će to dobro. Svi mi želimo ući u Konferencijsku ligu tj. u grupnu fazu i imamo kvalitetu za to. Ali, sutra počinje taj prvi korak, trebamo dati sve od sebe i napraviti dobar rezultat, a onda to potvrditi pred svojim navijačima", rekao je Leovac.

Nešto o stadionu bilo je prvo što je rekao trener Nenad Bjelica.

"Prelijep stadion, što reći na ovu arenu. Bilo bi lijepo imati jedan ovakav stadion u Hrvatskoj, no eto, i mi ćemo se za koji mjesec moći pohvaliti jednim sjajnim stadionom. Ne znam koliko će biti njihovih navijača, jer niti inače nemaju puno publike, no bit će sjajno igrati na jednom ovakvom stadionu", prvo je što je rekao Bjelica, onda se okrenuvši svojoj momčadi:

"Došlo nas je 25 zdravih i tko god dobije priliku vjerujem da će biti na dobrom nivou. Danas smo se probali adaptirati na vremensku razliku. Proveli smo noć bez puno spavanja, ali mislim da ćemo do utakmice biti apsolutno spremni. I sad je ovdje trening kojim se pokušavamo adaptirati na ovu podlogu."

Osijek je s razlogom veliki favorit

Osijek je veliki favorit, ne samo imenom i vrijednosti momčadi, nego prije svega i formom. Nakon priprema u kojima su upisali samo pobjede, trijumfom su otvorili i ligašku sezonu. S druge strane, Kyzylzhar stoji jako loše, pobjede hvataju na kapaljku te ih je dočekala borba za ostanak u kazahstanskoj ligi.

"Mi poštujemo svakog protivnika pa tako i ovog, ali ja uvijek kažem kako je fokus samo na nama, a ne protivniku, neovisno o kome se radi. Ovdje se radi o iskusnoj ekipi, punoj internacionalaca koji su igrali i na višem nivou, u ruskoj ili ukrajinskoj ligi. Trebat će puno snage, koncentracije i discipline da bismo dobili utakmicu", zaključio je Bjelica.

Unutar gore objavljenog videa možete vidjeti i kako su igrači izgledali na treningu, kao i to kako izgleda prekrasan stadion u Nur-Sultanu, glavnog gradu Kazahstana, gdje će Osijek u četvrtak, s početkom od 14 sati (18 sati po lokalnom vremenu), tražiti dobar rezultat za uzvrat te ako je ikako moguće odrađivanje većine posla već u prvom ogledu s ovim europskim debitantom.

Video: NK Osijek

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider