Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HAJDUČKO SRCE U PRAVIM RUKAMA

VIDEO Nogometna ludnica u Splitu: Grad gori za Hajdukom i Markom Livajom

Dolazak Vitorije Guimares i prvi ovosezonski poljudski susret raspalili su veliku splitsku nogometnu feštu.

Punih pet godina nije dodjeljivana, ali unatoč dugoj pauzi nije bilo ni zrno neizvjesnosti kome će u ruke. Marko Livaja Hajdučko je srce - od sinoć i doslovno, a već godinu i pol i na svaki drugi način.

"Livaja je bog najveći, moram imat majicu za ovu utakmicu s Livajom", rekao je o Hajdukovom heroju za naše kamere navijač Vedran, a pridružio je i Željan:

"On je puno više od hajdučkog srca, on je pokretač ovog cijelog ludila, on, Kale, Niko, to je renesansa Hajduka."

Livaja je više od Hajdučkog srca

Svoje dojmove dala je i Dijana, navijačica iz Njemačke.

"Super igrac, mogao bi da igra i u Bundesligi, mi smo inace iz Njemačke, super super igrač", dodala je simaptična Dijana.

Hajdukova desetka od povratka u Split djeluje kao benzin u sredini u kojoj je i šibica dovoljna da zapali strasti. Livajini dresovi prodaju se kao na traci, a brojke oko kluba su impresivne - uoči dvoboja s Vitorijom prodano je gotovo deset tisuća godišnjih pretplata.

"Sigurno smo da možemo bolje i da Vitoria Guimaraes nije neka ekipa, sad tipa Benfica ili Porto. Sigurno imaju kvalitetu, što su pokazali protiv Puškaša", kratka je najava Hajdukovog kapetana za ono što će Poljud dočekati u četvrtak navečer.

Portugalce čeka rasprodani Poljud

Stoga ne čudi što je za sutaršnji europski debi Bijelih u novoj sezoni Poljud gotovo pa rasprodan.

"Rasprodan je stadion, 3:0 za nas", rekao je već spomenuti Željan.

O navijačkoj podršci Bijelima možda i najbolje svjedoči činjenica da je Hajduk premašio brojku od 80 tisuća članova. Usporedbe radi, jedan Manchester United ima oko 150 tisuća članova koji plaćaju članarine.

"Takav je mentalitet, takav je grad, jednostavno živimo Hajduk", još je dodao Vedran.

Uz gromoglasni huk s krcatih poljudskih tribina, Vitoriji sutra neće biti lako. A navijači kao navijači - uvjereni da u slučaju prolaska Portugalaca Bijeli torpedo može potopiti i Žutu podmornicu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider