Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sporna situacija

VIDEO Livaja kažnjen zbog reakcije nakon grubog nasrtaja Solde

Vuku se repovi zbog suđenja na utakmici Slaven Belupa i Hajduka u HNL-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vuku se repovi nakon utakmice Slaven Belupa i Hajduka (2:2) u Koprivnici na zatvaranju prvog dijela sezone SuperSport HNL-a.

Prokockali su Splićani vodstvo od 2:0 protiv koprivničkog sastava, ali više od svega ih ljute sudačke odluke o kojima se, nažalost, opet puno priča. Sve je krenulo s incidentom na terenu u kojem su sudjelovali Vinko Soldo i Marko Livaja.

Soldo je žestoko "ušao" u Livaju samo dva dana uoči okupljanja reprezentacije, ali ipak ga, kako saznajemo, nije pljunuo. Na društvenim je mrežama osvanula snimka na kojoj se može vidjeti što je pak prethodilo žustroj reakciji najboljeg igrača Hajduka za koju je zaradio žuti karton.

Nogometaš Slavena je u tom duelu prošao bez kazne, a to je razljutilo gostujuće navijače koji su burno reagirali i posve nepotrebno krenuli s bacanjem različitih predmeta na travnjak.

Jedna sjedalica je tako pogodila pomoćnog suca, zbog čega je utakmica prekinuta na kraće vrijeme, a Hajduk zbog svega čeka nova teška kazna HNS-a.

Spornu situaciju iz 35. minute susreta možete vidjeti OVDJE.

Sporan kazneni udarac?

Nažalost, to nije jedina sudačka odluka koja je podignula prašinu. U 57. minuti dvoboja sudac Ante Čulina je pokazao žuti karton Simiću jer je u doskoku nagazio igrača Slaven Belupa, što je okarakterizirao kao kazneni udarac.

Ako se vratimo na početak sezone i odigravanje utakmice Superkupa, u kojem je Dinamo zasluženo pobijedio Hajduk, vidjeli smo istu situaciju, ali potpuno drugačiju sudačku odluku.

Lauritsen je u doskoku, poput Simića, nagazio Nikolu Kalinića i, pokazalo se kasnije, slomio mu nožni prst, ali u ovom slučaju nije bilo govora o kaznenom udarcu, i to s razlogom.

Tablica HNL

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider