Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
STRAŠAN ZADNJI GOL

VIDEO Neviđena drama: Pogledajte kako su Budimirovi momci nevjerojatno izborili Euro

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina ostvarila je veliki uspjeh, pobijedivši Irsku s potrebnih pet pogodaka razlike, čime je izborila Europsko prvenstvo

Ivan Barić (Foto: Profimedia)

Momci Marijana Budimira nisu imali velike šanse pred posljednji susret kvalifikacija u Portugala. Nakon teškog 3:0 poraza od Portugala trebala im je visoka pobjeda nad Irskom te pobjeda Portugala nad Njemačkom.

I to tako da, ako Portugal pobijedi s jednim pogotkom razlike, našim momcima treba pet. No, oni su to uspjeli na nevjerojatan način, u neviđenoj drami.

Deset minuta prije kraja nedostajala su nam tri pogotka

Nećemo previše ići u detalje nego ćemo se odmah prebaciti na 80. minutu utakmice. Rezultat između Hrvatske i Irske bio je 2:0, ali nadu je nedugo ranije probudio Portugal, koji je pogotkom u 78. protiv Njemačke poveo 2:1.

U tim trenucima Hrvatska je i dalje zaostajala tri pogotka, no u 80. minuti nadu je dodatno probudio Patrik Marić, a dvije minute kasnije Portugal je poveo 3:1 i mladim Vatrenima nedostajao je tek jedan pogodak.

Njega je postigao Mislav Ćutuk u 85. minuti, no nije bilo gotovo. Za  Njemačku je na 2:3 vratio Denis Husser i našim mladićima trebao je još jedan pogodak.

Njega je u 96. minuti, za veliku euforiju, zabio bivši kadet Osijeka, a danas član Bayerna, Ljubo Puljić. Njegov strašan nebeski skok donio je veliku euforiju i plasman na Euro koji se od 20. svibnja do 5. lipnja održava na Cipru.

Sve najbolje trenutke susreta, uključujući pogodak Puljića, pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider