Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MAĐARSKA PROTIV KOLUMBIJE

VIDEO Najluđi početni udarac u povijesti: Mađarica došla u toplesu i na oduševljenje Valderrame odradila posao

Prisjetimo se jednog događaja kakav danas na nogometnim terenima sigurno nećete vidjeti.

Carlos Valderrama (Foto: Afp)

Mađarska već dugo nije na nogometnoj karti svijeta tamo gdje je bila od pedesetih, pa možda čak i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Domovina "Lake konjice" može se pohvaliti nastupom na Euru u Francuskoj i s nekoliko kvalifikacija gdje su bili blizu. I to je jednostavno to.

No, nama susjedna država uvijek je bila progresivna po nekim stvarima, koje su znale završiti i na nogometnom terenu. Jedna takva datira na 2. lipnja 1990. godine, kad je na legendarnom Nefstadionu u Budimpešti gostovala Kolumbija predvođena Carlosom Valderramom

U pravom mađarskom stilu

Upravo on je bio jedan od dva kapetana na centru kad je trebalo odraditi početni udarac. Mađari su odabrali kako to neće odraditi niti jedan igrač, nego mlada dama koja je ušetala polugola, odnosno u toplesu. Za razliku od nekih dama koje danas u terene utrčavaju u takvom izdanju, što rezultira okretanjem kamera drugoj akciji, ovu je kamera pratila cijelim putem, uz oduševljenje svih na stadionu.

Nažalost, nismo upoznati iz kakvih kulturnih miljea dotična mlada dama dolazi iako svatko tko malo bolje poznaje mađarsku industriju ima svoje pretpostavke, no ona je svoj posao odradila vrlo sigurno i suvereno. Došla je do lopte i udarila je nogom.

Kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE. Rezultat? Mađarska je pobijedila rezultatom 3:1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider