Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nije dobro

VIDEO Stravičan pad najbolje skijašice svijeta: Završila u zaštitnoj ogradi, odvezli ju helikopterom!

Mikaela Shiffrin pala je na utrci spusta u talijanskoj Cortini d'Ampezzo.

Mikaela Shiffrin (Foto: Afp)

Najbolja svjetska skijašica Mikaela Shiffrin doživjela je neugodan pad na utrci spusta u kultnom talijanskom zimovalištu Cortini d'Ampezzo.

Amerikanka, kojoj su najjače discipline slalom i veleslalom, odlučila se okušati i u brzim disciplinama, odnosno u najbržoj mogućoj.

Imala je startni broj osam, prvo prolazno vrijeme bilo joj je 65 stotinki sporije u odnosu na tadašnju vodeću Lauru Pirovano, ali do drugog prolaza nije stigla. U jednom je zavoju izletjela, zabila se u zaštitnu ogradu i ostala ležati.

Ta scena izazvala je zebnju kod mnogih koji su gledali televizijski prijenos utrke, tim više što je poslije nekog vremena morao doći i helikopter koji ju je odvezao u obližnju bolnicu.

Osim Shiffrin, na istom je mjesto izletjela i aktualna olimpijska pobjednica u ovoj disciplini Švicarka Corinne Suter, a ranije su utrku okončale i Talijanka Federica Brignone te Švicarka Michelle Gisin.

Podsjetimo, nedavno je pala i Petra Vlhova, a i spust u muškoj konkurenciji donio je strašne scene.

Stephanie Venier pobijedila

Inače, na samoj utrci je pobijedila Austrijanka Stephanie Venier. Ona je do svoje druge pobjede u karijeri stigla sa 39 stotinki boljim vremenom od druge Švicarke Lare Gut-Behrami, dok su treće mjesto podijelile Kanađanka Valerie Grenier, Austrijanka Christina Ager i Talijanka Sofia Goggia sa 71 stotinkom slabijim vremenom.

U redoslijedu spustašica vodi Goggia sa 290 bodova ispred Venier sa 216 i Gut-Behrami sa 164, dok je u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodeća Shiffrin sa 1209 bodova, Gut-Behrami je sada druga sa 869, dok je Slovakinja Petra Vlhova, koja je prošlog vikenda teško ozlijedila koljeno, treća sa 802.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider