Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BRILJANTNA GOLČINA

VIDEO Manchester United umalo sve prosuo pa slavio remek djelom 18-godišnjaka u 97. minuti

Kobbie Mainoo junak je Manchester Uniteda, budući da je u 97. minuti postigao pogodak za pobjedu 3:4 na gostovanju kod Wolvesa.

Pogodak Kobbieja Mainooa (Foto: Afp)

I kad navijači Manchester Uniteda pomisle da napokon jednu utakmicu imaju pod kontrolom te da će bez stresa uzeti tri boda, njihovi ljubimci pobrine se da to ipak ne bude tako.

No, tri boda s Molineauxa u Wolverhamptonu Crveni vragovi ipak odnose, no uz teško opisivu dramu ili spektakl, ovisi jeste li utakmicu gledali kao navijač jedne od dvije momčadi ili kao neutralni gledatelj.

Imali sve, prokockali pa na kraju ipak uzeli

United je slavio rezultatom 3:4, u utakmici gdje su imali sve pa to prokockali i onda u nevjerojatnoj maniri ipak vratili.

Već u 22. minuti imali su 0:2, nakon pogodaka napokon raspoloženog napadačkog dvojca. Marcus Rashford zabio je u petoj, a Rasmus Hojlund u 22. minuti. 

Stajao je taj rezultat, uz kontrolu igre od strane gostiju, sve do 71. minuti, kad je Neto pao nakon kontakta s Casemirom, a nakon dugog viječanja VAR-a i suca odlučeno je kako je to kazneni udarac za domaće. U pogodak ga je pretvorio Pablo Sarabia.

No, samo četiri minuta kasnije pogodio je Scott McTominay na asistenciju Brune Fernandesa te ponovno donio svojevrsni mir. Za novu dramu pobrinuo se Max Kilman, smanjivši u 85. minuti na 2:3.

Ludnica u sudačkoj nadoknadi

Nevjerojatna neobazrivost viđena je u 94. minuti, kad je Antony izgubio loptu, što je rezultiralo kontrom domaćih i prekrasnim golom Pedra Neta za 3:3. Pogodak možete vidjeti OVDJE

Ipak, preostalo je dovoljno vremena da gosti ipak uzmu tri boda i to onako kako bi rijetko tko očekivao. Već sama činjenica da je 18-godišnji Kobbie Mainoo proveo cijelu utakmicu na terenu je iznenađenje, no ona se Eriku Ten Hagu više nego isplatila.

Ovaj klinac iz Unitedove akamedije uzeo je u 97. minuti loptu, odradio solo prodor, a onda briljantno pogodio s ruba šesnaesterca. Njegov pogodak pogledajte OVDJE.

Pogodak za ogromna tri boda i vjerojatno bi bio kandidat za Unitedov pogodak sezone da se nije dogodilo ono remek djelo Alejandra Garnacha protiv Evertona. Sjećate ga se, zar ne?

Sve u svemu, velika su ovo tri boda za United, koji se i dalje nada ostati u borbi za jedno od prva četiri mjesta ljestvice, ona koja iduće sezone vode izravno u Ligu prvaka. 

https://dubz.co/v/wk3h92

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider