Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKI MALI KLUB

VIDEO Ludnica u svlačionici Villarreala, ali još veća na ulicama grada od 50 tisuća stanovnika

Najluđi grad na svijetu sinoć je svakako bio žuto obojani Villarreal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po drugi put u svojoj povijesti, Villarreal je dočekao polufinale Lige prvaka. Velika je to stvar za gradić od 50 tisuća stanovnika u regiji Valencia.

Gradić koji nema puno toga za ponuditi. Najveći ponos im je klub, ali i Pamesa, velika tvornica keramičkih pločica, koja je svojevremeno bila sponzor velikog košarkaškog kluba. No, ne iz Villarreala nego iz Valencije, velegrada smještenog tek 63 kilometra južnije.

No, Fernando Roig, milijarder koji je vlasnik Pamese već je neko vrijeme i vlasnik Villarreala.

Zbog toga ne treba čuditi što je sinoć cijeli Villarreal bio na nogama, svi su pratili njihove junake u još jednom velikom pohodu. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja Europske lige oni očito nemaju namjeru stati. Na redu je polufinale onog najvećeg natjecanja, faza u kojoj su već bili 2006. godine kad su eliminirani od Arsenala.

Otpisani od velikog broja analitičara i ljubitelja nogometa, bili su jedan od dva najpoželjnija protivnika u četvrtfinalu i Bayern gotovo da je slavio kad su im kuglice dodijelile Žutu podmornicu. No, tako nešto može poslužiti za dodatnu motivaciju, što je Unai Emery vjerojatno i napravio. Znamo što se dogodilo, a koliko je igračima to značilo dovoljno govori atmosfera kakva je nastala u svlačionici Allianz Arene.

 

 

Dečki su si s razlogom dali oduška i danas u miru mogu promatrati svog idućeg protivnika, koji bi prema svemu sudeći trebao biti Liverpool. Nema problema, vjerojatno će reći Emery, kojem je zapravo sigurno svejedno tko će mu biti s prijeke strane. Njegov posao je svakako isti, napraviti iznenađenje.

Pitanje je smatraju li to sve iznenađenjem navijači kluba, koji su pohrlili na ulice. Bilo pogledati utakmicu ili proslaviti veliki rezultat. Slavilo se do kasno u noć pa možemo samo zamisliti kako će slavlje izgledati ako se klub plasira u finale. Gledajući da na klupi imaju čovjeka koji europske susreta na dvije utakmice gotovo da ne zna gubiti, sve je moguće.

Pogledajte kako je to izgledalo u gradu Villarrealu, dok je kraj teksta pripao fotografiji koja nam najbolje opisuje epilog gore viđenog slavlja u svlačionici. Neka im, zaslužili su!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider