Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalni show

VIDEO Izborili europsko finale poslije 42 godine čekanja: Pogledajte ludnicu koja je nastala

Eintracht Frankfurt je u polufinalu Europske lige eliminirao West Ham.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi put nakon 1980. godine Eintracht Frankfurt se plasirao u finale nekog europskog natjecanja, eliminiravši West Ham s dvije pobjede u dva polufinalna dvoboja Europske lige.

Tako dugo iščekivanje kulminiralo je velikim slavljem - kad je sudac odsvirao kraj, navijači Eintrachta uletjeli su u teren.

U nekoliko minuta na travnjaku su se našle tisuće pristaša kluba iz Frankfurta slaveći prolaz u finale drugog po jačini UEFA-ina klupskog natjecanja.

Prije 42 godine Eintracht je u finalu Kupa Uefa, koje se tada igralo na dvije utakmice, osvojio trofej protiv Borussije Mönchengladbach. U prvoj utakmici su u gostima poraženi s 3:2, a u revanšu kod kuće u 81. minuti postigli su pogodak za pobjedu od 1:0.

To je Eintrachtov jedini europski trofej (u finalu Kupa prvaka 1960. su poraženi od Real Madrida sa 7:3), a novu priliku imat će 18. svibnja.

Bit će to dvoboj s ogromnim ulogom jer osim što je stvar prestiža osvojiti ovako vrijednu eurotitulu, za Eintracht bi trijumf nad Rangersima značio i izravni plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, što bi bio fenomenalan uspjeh. U Bundesligi su oni već neko vrijeme izvan svih kombinacija za plasman u Europu sljedeće sezone, dva kola prije kraja nalaze se na tek 11. mjestu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider