Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golijada u Francuskoj

VIDEO Lovren zabio u čudesnom preokretu Lyona: Gubili su 4:1, a onda je krenuo uragan

Bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren upisao se među strijelce na utakmici Lyona i Montpelliera.

Dejan Lovren (Foto: Afp)

U derbiju 34. kola francuske Ligue 1 Lyon je pobijedio Montpellier sa 5:4, premda su gosti u 55. minuti vodili sa 4:1.

Bio je to dvoboj sa čak devet golova, gosti su vodili sa 4:1, no Lyon je velikim preokretom izborio pobjedu postigavši peti pogodak u devetoj minuti nadoknade.

Susret su obilježili Alexandre Lacazette s jedne i Elye Wahi s druge strane postigavši po četiri gola, a među strijelce se upisao i hrvatski nogometaš Dejan Lovren.

Ovo se nije dogodilo gotovo 50 godina

Ovo je tek drugi put u posljednjih 75 godina u Ligue 1 da su igrači obje momčadi zabili po četiri gola. Posljednji put se to dogodilo u svibnju 1974. u susretu Reims - Monaco (8:4), kada je Carlos Binachi zabio pet, a Delio Onnis četiri gola.

Lyon je poveo u 31. minuti golom Alexandrea Lacazettea, no gosti su uzvratili sa četiri gola 20-godišnjeg francuskog napadača Wahija koji je postao prvi igrač Montpelliera koji je zabio četiri gola u jednoj ligaškoj utakmici.

Mierez i Šutalo Osijek i Dinamo zadovoljili se podjelom bodova na punom Gradskom vrtu divider

Wahi je dva gola zabio u završnici prvog poluvremena (40, 42), a potom još dva u prvih deset minuta nastavka (53-11m, 55). Lacazette je smanjio na 2:4 u 59. minuti, da bi Lovren u 70. minuti posve vratio domaćine u susret. Maxence Caqueret je ubacio s desne strane, a Lovrn glavom zabio za 3:4.

Lacazette odigrao fantastičnu utakmicu

Sjajnu predstavu Lacazette je nastavio zabivši u 82. minuti za 4-4, a potom je u sudačkoj nadoknadi izborio i realizirao kazneni udarac za važnu pobjedu Lyona u borbi za Europu.

Prekršaj je skrivio Christopher Julien oborivši napadača Lyona. Sudac Bastien Dechepy je provjerio situaciju na VAR-u pokazavši na bijelu točku. Lacazette je bio siguran za veliku pobjedu.

Rodrygo FOTO Realova zvijezda objavila fotografiju s ocem i Modrićem: "Ovo su moji roditelji" divider

U ranije odigranom susretu Monaco je u gostima sa 2-1 bio bolji od Angersa. Monaco je do vodstva došao u 45 minuti susreta, a strijelac je bio Alekander Golovin, dok je Myron Boadu povećao na 2-0 u 60. minuti. Abdallah Sima je četiri minute kasnije smanjio na 2:1.

Pogodak Dejana Lovrena možete vidjeti OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider