Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POSLUŠAJTE NIKU KRANJČARA

VIDEO Livaja, Moro, Kranjčar, Ibričić, Obilinović i mnogi drugi oduševili publiku na turniru Četiri kafića

Održano je 20., ali ujedno i posljednje izdanje splitskog malonogometnog turnira Četiri kafića.

Momčad Kaurija po sedmi je put osvojila turnir Četiri kafića, koji je danas održan po posljednji put. Prepune splitske Gripe, na kojima se skupilo šest tisuća gledatelja, pozdravile su sjajne poteze poznatih igrača futsala, ali naravno i nogometaše, kakvih ovdje nikad ne nedostaje.

Igrači Kaurija su u finalu savladali momčad Antique Bar/Duje, za koju je nastupala svakako trenutno najveća splitska sportska zvijezda, Marko Livaja, kao i reprezentativac Martin Erlić. Na klupi iste momčadi gostovao je hrvatski izbornik, Zlatko Dalić.

Kauriju titula, Nikola Moro najbolji igrač

Za Kauri je nastupao najbolji igrač turnira, Nikola Moro, koji je u finalnoj 5:2 pobjedi postigao dva pogotka, ali i kapetan Senijad Ibričić te Stipe Bačelić-Grgić, uz još neka poznata imena. 

Za Dnevnik Nove TV iz Splita se netom po završetku turnira javila reporterka Sanja Jurišić, s reportažom, koju možete vidjeti u prilogu. 

No, ona je imala i zanimljivog gosta, legendu hrvatskog nogometa i jednog od najobožavanijih igrača, Niku Kranjčara, koji je na turniru nastupio za Camel. Niko je kratko rekao što mu turnir znači, ali i nešto o tome kako se uvijek u Dalmaciji sjajno osjeća.

Kranjčar: "Nisam iznenađen ovacijama, ovdje se uvijek osjećam voljen"

"Predivna je bila atmosfera, ali i saznanje da je turnir humanitarnog karaktera pa je sjajno da se skupio velik broj ljudi. Ovacije me ne iznenađuju, publika i ja smo uvijek imali jako prisan odnos te sam se ovdje uvijek osjećao jako cijenjen i voljen. Ne samo u Splitu, nego i u cijeloj Dalmaciji. Drago mi je da je tako", rekao je Niko, prije nego je bocnut izjavom "jednom hajdukovac, uvijek hajdukovac".

"Sad Hajdukovac, jesam ili nisam... Apsolutno imam predivne uspomene iz vremena u Hajduku i to je dio karijere na koji se vraćam s ponosom. Drago mi je da sam dio jednog tako velikog kluba, ali ipak se zna da sam od rođenja Dinamovac i to se ne mijenja. Imao sam predivne trenutke u Hajduku, uvijek kad sam igrao sam davao sve od sebe i mislim da su navijači to primijetili. A mi smo svi navijači zapečaćeni od rođenja", uz osmijeh je dodao.

Novih Modrića i Kranjčara će uvijek biti

Niko je trenutno pomoćnik Josipu Šimuniću u reprezentaciji do 19 godina te tvrdi kako već sad vidi da naši najbolji nogometaši imaju nasljednike, odnosno da će novih Kranjčara, Livakovića i Modrića uvijek biti.

Nažalost, ovog turnira više nema, barem ako se Ivica Mornar i ostatak organizatora budu pridržavali onoga što su rekli. Tko zna, možda kako se bude bližilo vrijeme ipak shvate da je ovaj turnir nešto što je postalo dio splitskog sportskog identiteta. A kad nešto voliš i time razveseljavaš jako puno ljudi, nije lako stati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider