Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

VIDEO Kranjčar i Ćorluka o transferu Kovačića u City: "Svjetski igrač, zanima me samo jedna stvar"

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić potpisao je ugovor s Manchester Cityjem.

Nakon što je odradio liječnički pregled, hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić sinoć je konačno realizirao transfer života i potpisao četverogodišnji ugovor s najboljom momčadi Europe - Manchester Cityjem.

Iako će klub s Etihada tek kroz nekoliko dana objaviti da je hrvatski reprezentativac prvo pojačanje Pepa Guardiole u ljetnom prijelaznom roku, iz pouzdanih izvora potvrđeno nam je da je ugovor potpisan.

Uskoro stiže potvrda transfera

Selidba iz zapadnog Londona na 260 kilometara sjeverniju adresu bila je vrlo izvjesna već tjednima, što je za vrijeme reprezentativne akcije najavio i sam Kovačić, ali i njegov budući suigrač:

Sve ide prema tome da ću nakon pet godina lijepih uspomena promijeniti sredinu, kazao je Kovačić u razgovoru za Dnevnik Nove TV, a njegov novi suigrač Rodri dodao:

"Poznajem ga jako dobro. On je top igrač. Ako nam se pridruži, bit ću jako sretan. Uvijek je odlično za nas kada nam dođe igrač takve klase".

Kovačić je uistinu igrač posebne klase, a o tome zorno svjedoče svi transferi u njegovoj karijeri jer se prodavao samo u klubove, osvajače Lige prvaka.

Guardiola iznimo cijeni Kovačića

Veću potvrdu nogometne kvalitete od toga da vas želi dovesti Pep Guardiola teško je zamisliti. Najbolji svjetski trener Kovačićev fan bio je još od Mateovog vremena u Realu. A, sada će se i iz prve ruke moći uvjeriti u kvalitete koje hrvatski veznjak donosi svojoj momčadi.

Kovačić će sada igrati u momčadi protiv koje je najmanje volio igrati, a to je i sam priznao u ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV prije godinu i pol dana:

"Protiv Cityja je stvarno jako teško. Zato što uz veliki presing koji rade drže loptu fenomenalno i stalno te guše i kad ti zabiju prvi gol jako je teško protiv njih, tako da uvijek bih radije igrao protiv Liverpoola nego protiv Cityja".

Kranjčar i Ćorluka komentirali transfer

Samo za Dnevnik Nove TV legendarni Vatreni, Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka komentirali su Kovačićev odlazak u City:

"Presretan sam radi njega. O njemu imam najviše moguće mišljenje kao nogometašu, kao osobi. Mislim da će završnu nadogradnju, ako je to ikako moguće, dobiti kod najboljeg trenera svih vremena, kazao je Kranjčar pa dodao da će se Kovačić bez ikakvih problema uklopiti u City:

"Mislim da je on svjetski igrač, cijenim njegov nogomet i vjerujem u njega. Mislim da je ovo iskorak koji mu je trebao".

Ćorluka pak tvrdi da Kovačić odlazi u sredinu koja mu odgovara:

"Odlazi u sredinu koja mu odgovara. Bio sam u tom klubu, ali tada nije bio na tim visinama. Samo me zanima može li još više podići razinu kvalitete, što će biti jako teško. Njegov CV dovoljno govori o kojoj se razini kvalitete radi.", zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider