Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

VIDEO Kovačić asistirao za prekrasan gol Chelsea koji je razbio Crystal Palace

Dominacija londonskog kluba na startu prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za europskog prvaka Chelsea u 1. kolu engleskog prvenstva te je bio asistent za posljednji pogodak u 3:0 (2:0) sigurnoj domaćoj pobjedi protiv Crystal Palacea.

Pogledajte OVDJE asistenciju Kovačića.

Kovačić je u 58. minuti odigrao loptu za mladog desnog braniča Chalobaha koji je potom preciznim prizemnim udarcem s više od 20 metara pogodio suprotni kut suparničkog gola za konačnih 3:0. Prethodno su u prvom poluvremenu strijelci za Chelsea bili Marcos Alonso sjajno izvedenim slobodnim udarcem u 27. minuti te Pulišić koji je u 40. minuti pospremio jednu odbijenu loptu u mrežu.

Ranije u subotu je Manchester United uraganski krenuo u novu sezonu, na punom Old Traffordu deklasirao je Leeds United sa 5:1 (1:0). Briljirali su Portugalac Bruno Fernandes s tri pgotka i Francuz Paul Pogba s čak četiri asistencije. Nakon nekoliko propuštenih velikih prilika u samom otvaranju dvoboja, United je poveo u 30. minuti upravo nakon kombinacije Pogbe i Fernandesa.

Francuz je pravovremeno uputio loptu za Portugalca koji je utrčao u kazneni prostor i zatim jakim udarcem svladao Mesliera. Početkom nastavka, u 48. minuti gosti su izjednačili sjajnim udarcem Aylinga sa 20-ak metara koji je pogodio sam desni kut nemoćnog De Gee. No, taj pogodak kao da je naljutio domaće koji su u sljedećih 10 minuta postigli tri pogotka i riješili pitanje pobjednika.

U 52. minuti Pogba je sa svoje polovice poslao loptu na lijevi bok gdje je Greenwood pretrčao svog čuvara, a zatim preciznim udarcem zatresao mrežu. Samo dvije minute potom na sceni je opet bila osovina Pogba-Fernandes, prvi je osvojio loptu na polovici gostiju i uposlio potonjeg koji je "lažnjakom" prevario i vratara i svog čuvara te zapucao prema vratima. Na gol-liniji pogodak je pokušao spasiti Ayling, no loptu je izbio tek nakon što je ona čitavim obujmom prešla gol-liniju. Na 4:1 povisio je Fernandes svojim trećim golom u 60. minuti, ovoga puta dugom loptom uposlio ga je Lindelof, dojam je kako je Portugalac bio barem pola metra iza zadnje linije obrane gostiju, no suci su ostali nijemi. Konačnih 4;1 postavio je Fred u 68. minuti, nakon još jedne briljatne akcije i dodavanja Pogbe Fredu nije bilo teško sa šest metara preusmjeriti loptu u mrežu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider