Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MLADI HRVATSKI VRATAR

VIDEO Karlo Žiger: Od svjetla Lige prvaka do potrage za afirmacijom u Gorici

Na vratima Gorice ove sezone trebao bi stajati Karlo Žiger, vratar kojeg su doveli iz velikog Chelseaja.

Kao klinac u Zagrebu, kao tinejdžer u velikom Chelseaju, junak juniorske Lige prvaka i kapetan U-19 reprezentacije Hrvatske, a kao senior s 21 godinom konačno u HNL-u nakon osam godina Engleske.

''S 12 godina sam otišao gore sa svojom obitelji, osam godina sam bio gore. Prošao sam sve i svašta. Bio sam na dvije posudbe, i evo spreman sam za nove izazove. Otvorila mi se šansa doći ovdje. Odličan klub, organiziran, stabilan, i veselim se novoj sezoni u Gorici", rekao je Karlo Žiger za Novu TV.

Lampard ga je poveo u Ligu prvaka

Legendarni Frank Lampard dao mu je priliku u prvoj momčadi, bio je rezervni vratar na nekim susretima Lige prvaka.

"Bilo je super što je više spojio akademiju s prvom ekipom i puno više se surađivalo nego prije, jer bilo je puno lakše. Svi njegovi treneri u stručnom stožeru su bili iz akademije pa su znali sve", prokomentirao je taj dio staža u engleskom velikanu.

Naravno, treniranje sa zvijezdama Stamford Bridgea poseban je doživljaj.

"Bio sam s Kepom, Cabbalerom i Mendyjem. Svi su fantastični, veliko je iskustvo trenirati sa takvim zvijezdama", kratko je prokomentirao, a onda je dobio pitanje je li branio penale Jorginhu, u njegovom specifičnom stilu, nakon što poskoči?

''Bilo je to jako teško braniti, zato kad poskoči gleda golmana da krene i samo promjeni stopalo u zadnjoj sekundi. To su milisekunde i teško je za branit. Nikome nije išlo, haha", objasnio je.

Uzor mu je njemački broj 1

Iako je u Chelseaju upoznao top vratare, jedinica Elfa mu je najveći uzor.

Manuel Neuer mi je uvijek bio uzor. Pomaknuo je granice za golmane, postavio je ciljeve na više razine pa svi njega gledaju", kratko je rekao o čovjeku kojeg najviše gleda i pokušava kopirati.

Lako za Neuera, Žigera je ipak stvorio Željko Nježić Deda, čovjek koji je stvorio mnoge prvoligaške vratare i Žiger se nada kako će nastaviti Dedinu ostavštinu.

"Deda je legenda, počeo sam s njim, stalno me trenirao. I mene, i mog tatu i brata. Sad je prošlo godinu dana od njegove smrti, tako da ova sezona će bit za njega", vrlo je lijepu posvetu pripremio.

Ako je stvorio Livakovića, nadamo se da će stvoriti još jednog fenomenalnog seniorskog vratara?

"Nadamo se, vidjet ćemo…", kratko je Karlo zaključio.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider