Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VRATAR NIJE IMAO ŠANSE

VIDEO Kakav autogol iz Bundeslige: Opalio sa 60 metara i savršeno prebacio vlastitog vratara

Ozbiljnog kandidata za autogol godine dobili smo na susretu prve austrijske Bundeslige između Wolfsbergera i Rieda.

Matthias Gragger (Foto: Twitter)

Jučer su susret austrijske Bundeslige odigrali Wolfsberger i Ried, a utakmica je završila velikom i važnom pobjedom gostiju, rezultatom 1:2.

Ipak, najzanimljiviji trenutak utakmice bio je pogodak domaćina, unatoč tome što se dogodio u sudačkoj nadoknadi drugog dijela, kad je već sve bilo odlučeno.

Savršen lob sa 60 metara

U pitanju je autogol Riedovog nogometaša Matthiasa Graggera, koji je izgledao spektakularno. Odnosno, bio bi više nego spektakularan da ga je ubacio u mrežu protivnika umjesto u onu svoje momčadi.

Tijekom čuvanja vremena i rezultata, Gragger je pokušao vratiti loptu svom vrataru, no kao da nije primijetio da je ovaj izašao izvan svog kaznenog prostora. To je rezultiralo time da je lopta dobila savršen luk te ga prebacila. 

Srećom po Graggera, ovaj pogodak nije njegovu momčad koštao pobjede na ovom gostovanju pa će se vjerojatno tijekom ovog tjedna moći i šaliti na svoj račun, posebno kao kandidat za najljepši autogol u 2022. godini. Ried je inače ovom pobjedom pobjegao s posljednjeg mjesta na ljestvici.

20-godišnjem Graggeru ovo je uistinu prvi put da je zatresao mrežu u profesionalnom nogometnom rangu. Istina, krivu mrežu, ali je svakako pokazao da je sposoban za to. 

Pogodak možete pogledati OVDJE.

Dinamov protivnik u Ligi prvaka, Salzburg slavio je s 3:2 dan ranije, a jedan od asistenata bio je i Roko Šimić. Tu situaciju možete vidjeti OVDJE.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider