Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ODLIČNI NASTUPI

VIDEO Juranović asistirao u debiju za Union Berlin, Belji poništen gol u pobjedi Augsburga

Vrlo zapažene uloge u pobjedama njihovih momčadi imali su Josip Juranović i Dio Drena Beljo.

Josip Juranović (Foto: Profimedia)

 

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović upisao je asistenciju u svom debiju za Union Berlin koji je na gostovanju pobijedio Werder sa 2:1 u susretu 17. kola njemačkog prvenstva.

 

Werder je poveo u 14. minuti golom Amosa Piepera, no samo četiri minute kasnije izjednačio je Janik Haberer.

Juranović odmah u udarni sastav

Union Berlin je okrenuo rezultat u prvoj minuti nastavka. Josip Juranović je ubacio iz kornera, a Kevin Behrens glavom zabio za vodstvo gostiju.

Taj pogodak, odnosno Juranovićevu asistenciju, možete pogledati OVDJE

Juranović je prije tri dana potpisao za berlinski klub i nije se očekivao njegov nastup. Međutim, trener Urs Fischer uvrstio ga je u momčad od prve minute, ali ne na poziciju desnog beka što je igrao u reprezentaciji, već na poziciji "wing beka", u 3-5-2 formaciji. Juranović je na toj poziciji igrao i u Legiji prije nego što je preselio u Celtic.

Juranović je odradio svih 90 minuta za Union Berlin koji se ovom pobjedom probio na drugo mjesto na ljestvici.

Velika domaća pobjeda Augsburga

Važna tri boda, ali u borbi za prvoligaški spas, je osvojio i Augsburg porazivši Borussiju Moenchengladbach sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Mergim Berisha u 82. minuti.

Za domaći sastav je do 66. minute igrao hrvatski nogometaš Dion Drena Beljo. Bivši napadač Osijeka je u 36. minuti i zabio gol, ali je poništen nakon asistencije VAR-a zbog zaleđa. David Čolina nije nastupio za Augsburg.

Beljin poništeni gol pogledajte OVDJE.

Smolčiću puna minutaža

Freiburg i Eintracht su odigrali 1:1. Gosti su poveli u 43. minuti preko Randala Kolo Muanija, a izjednačio je Matthias Ginter u 47. minuti.

Hrvoje Smolčić je odigrao cijeli susret za Eintracht, dok Kristijan Jakić nije ulazio u igru.

U ranije odigranom susretu Borussija Dortmund je na gostovanju pobijedila Mainz rezultatom 2:1 postigavši pobjednički pogodak u sudačkoj nadoknadi.

Mainz je poveo u drugoj minuti golom Leea Jaea-Sunga, no samo dvije minute kasnije izjednačio je Julian Ryerson.

Nakon sjajnog otvaranja susreta, više nije bilo golova sve do treće minute sudačke nadoknade kada je Giovanni Reyna zabio za pobjedu gostiju.

Bila je to druga uzastopna pobjeda Borussije u ovoj godini, dok je Mainz produžio seriju bez ligaške pobjede na zadnjih šest kola.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider