Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GORIČKI NINJA

VIDEO Gorica svoju igračku ikonu ispratila s terena u klupske prostorije

Matija Dvorneković završio je igračku karijeru, ali ostaje u klubu čijom ga bez problema možemo zvati ikonom,

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sezona 2021./22. ostat će zapisana kao posljednja u karijeri Matije Dvornekovića, svojevrsnog simbola NK Gorice, igrača koji je ponosno nosio desetku ovog hrvatskog prvoligaša.

Iako su mu tek 33 godine, što je znak da nikako još nije prestar za nogomet, Matija se odlučio posvetiti tome da pomogne klubu na drugi način. Glavno je bilo ostati u klubu, što su mu oni novom funkcijom osigurali.

Proljetna ozljeda donijela je kraj

Vjerojatno do toga ne bi tako rano došlo da proljetos nije doživio ozljedu samo pet minuta nakon ulaska u igru, u 84. minuti utakmice protiv Rijeke. Pukle su dvije kosti u laktu te je operiran iste večeri. Na kraju se ispostavilo kako je u svom posljednjem nastupu iznesen nosilima s terena.

"Ninja", što je nadimak kakav je zaradio zahvaljujući prije svega svojoj osobnosti, preuzeo je ulogu team managera, odnosno čovjeka koji će se baviti time da njegovim donedavnim suigračima ništa ne nedostaje. A ne sumnjamo kako će se kapetan pokoji put skinuti i izaći na trening. Tamo će uvijek biti dobrodošao, s pokojim savjetom, ali i kad treba zaigrati 11 na 11. No, što se tiče aktivne karijere, to je bilo to.

U dresu najdražeg kluba Ninja je odigrao 207 utakmica.

Gorica je svom kapetanu posvetila polusatni video u kojem je on kroz priču prošao svoju živopisnu karijeru, gdje je ponos Turopolja ipak ostao njegova glavna i najčešća stanica. Svakako vrijedi pogledati.

Matiji želimo puno uspjeha na novoj funkciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider