Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav genijalac

VIDEO Tako je to radio "pravi Ronaldo": Prisjetite se magičnih trenutaka iz velikog finala

6. svibnja 1998. u Parizu se igralo finale Kupa Uefa, a obilježio ga je Ronaldo.

Nezadrživi Ronaldo prolazi Lucu Marchegianija (Foto: Afp)

Na današnji dan prije 24 godine vidjeli smo jednu od najdominantnijih igračkih predstava u finalima Kupa Uefa. U naslovnoj ulozi bio je Luis Nazario de Lima Ronaldo odnosno, kako to znaju kazati mnogi rođeni u 80-im i 90-im godinama prošlog stoljeća - pravi Ronaldo.

Stadion Park prinčeva u Parizu ugostio je talijansko finale LazioInter. Umjesto neke uzbudljive i izjednačene utakmice vidjeli smo jednosmjernu ulicu i konačan rezultat 0:3.

Inter je već u petoj minuti poveo preko Ivana Zamorana, u 60. je Javier Zanetti povećao prednost, a sve dileme otklonio Ronaldo u 70. minuti, legendarnim biciklom.

Taj pogodak bio je šlag na tortu fenomenalne partije slavnog Brazilca koji je uništavao obranu Lazija predvođenu Alessandrom Nestom. Nisu imali rješenja za njega, udarali su ga, vukli za dres, ali niti to im nije pomoglo.

Ronaldo je izdominirao suparnike, potpuno zasluženo ga je UEFA proglasila igračem utakmice, a kasnije je vrijeme pokazalo da mu je to bio jedini trofej s Interom.

Proveo je među Nerazzurrima pet godina, od 1997. do 2002., ali nije uspio osvojiti naslov prvaka Italije i zapravo taj period najviše pamti po kalvariji s ozljedama. Imao je jako puno problema, išao na operacije koljena u nekoliko navrata i zbog svih tih nevolja nije postao ono što je po svom talentu mogao i trebao biti - najveći nogometaš u povijesti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider