Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo majstore!

VIDEO Fantastičan gol Juranovića: Pogledajte kako je zabio iz slobodnjaka

Odigrane su prve utakmice osmine finala Europske lige.

Josip Juranović (Foto: Afp)

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović postigao je sjajan pogodak iz slobodnog udarca za svoj Union Berlin koji je u prvoj utakmici osmine finala Europske lige na svom terenu odigrao 3:3 s belgijskim Royale Union SG-om.

U 42. minuti je Juranović iz slobodnjaka s 18-19 metara filigrantski precizno pogodio. Prebacio je živi zid i vratar tu nije imao šanse.

Bilo je to pri rezultatu 0:1 pa je Juranović zabio za izjednačenje uoči poluvremena.

U nastavku su Belgijanci još dvaput dolazili u vodstvo, ali njemački klub se dvaput vraćao i uspio doći do neriješenog rezultata prije uzvrata koji se igra u Belgiji idući četvrtak.

Bez pobjednika je završio i dvoboj Sportinga i Arsenala u Lisabonu, gdje su pala četiri pogotka, a tri su postigli igrači domaće momčadi. William Saliba je u 22. minuti donio prednost Topnicima. Domaća momčad je golovima Goncala Inacija (34) i Paulinha (55) preokretom došla do prednosti od 2:1, ali je u 62. minuti Morita skrenuo loptu u svoju mrežu pa će Arsenal za tjedan dana bilo kakvom pobjedom na svom Emirates stadionu moći izboriti plasman u četvrtfinale.

Solidnu prednost pred svojim navijačima stekli su Bayer Leverkusen i Roma, koji su s identičnih 2:0 pobijedili Ferencvaros, odnosno Real Sociedad.

Apotekarima su pobjedu protiv Mađara donijeli Kerem Demirbay (10) i Edmond Tapsoba (86), dok su strijelci za Romu protiv baskijske momčadi bili Stephan El Shaarawy (13) i Marash Kumbulla (87).

Europska liga - osmina finala, prve utakmice:

Roma - Real Sociedad 2:0 (El Shaarawy 13, Kumbulla 87)
Bayer Leverkusen - Ferencvaros 2:0 (Demirbay 10, Tapsoba 86)
Sporting - Arsenal 2:2 (Goncalo Inacio 34, Paulinho 55 / Saliba 22, Morita 62-ag)
Union Berlin - Royale Union SG 3:3 (Juranović 42, Knoche 69, Michel 89 / Boniface 28, 72, Vertessen 58)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider