Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jeziva scena

VIDEO Skandalozan napad na englesku legendu: Huligan iskoristio trenutak i brutalno ga složio na pod!

Dok su igrači i navijači Nottingham Foresta slavili plasman u doigravanje za Premier ligu, jedan huligan je napao Billyja Sharpa.

Billy Sharp (Foto: Afp)

Drama jedanaesteraca koja je otišla na stranu domaćeg Nottingham Foresta prouzročila je veliko slavlje na City Groundu zbog plasmana njihovog kluba u finale doigravanja za Premier ligu.

Nottingham je eliminirao Sheffield United i za povratak u najviši rang engleskog nogometa igrat će protiv Huddersfield Towna 29. svibnja na Wembleyju.

Bit će to prilika za da se Šumari vrate u Premier ligu po prvi put poslije 23 godine. Od 1999. otkad su ispali nisu se uspjeli vratiti među elitu pa je jasno da su godine i godine iščekivanja dovele do vulkana emocija koji je sinoć eruptirao.

Nažalost, u svom tom slavlju dogodila se jedna šokantna scena o kojoj priča cijela Engleska. Među tisućama navijača Nottinghama koji su uletjeli na travnjak našao se i jedan huligan koji je brutalno napao kapetana Sheffield Uniteda, Billyja Sharpa. Dok su svi slavili, on se zaletio i glavom u glavu udario Sharpa koji je prije napada mirno stajao i promatrao što se događa. Sharp je pao kao pokošen, u pomoć mu je pohitao jedan suigrač koji je bio pored njega, a huligan je otrčao dalje.

Napad na kapetana Sheffielda pogledajte OVDJE.

Billy Sharp zabio 263 gola u karijeri

Inače, Billy Sharp je, premda nikad nije bio reprezentativac, prava legenda engleskih nogometnih terena. On je dijete Sheffield Uniteda i ovo mu je ukupno treći mandat u matičnom klubu, a u međuvremenu je nastupao Rushden & Diamonds, Scunthorpe Uniteda, Doncaster Rovers, Southampton, Reading, Leeds. Zanimljivo, u sezoni 2012./2013. je igrao za Nottingham Forest na posudbi iz Sheffield Uniteda.

U 18 godina profesionalne karijere i 643 nastupa u svima natjecanjima zabio je 263 gola i upisao 74 asistencije.

Dodajmo kako je engleska policija uspjela identificirati i privesti napadača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider