Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vaha legenda

VIDEO Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: Vahid Halilhodžić o utakmici s Hrvatskom, SP-u, Dinamu i Hajduku

Vahid Halilhodžić, bivši trener Dinama, danas je izbornik reprezentacije Maroka s kojom će Hrvatska odmjeriti snage u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Izbornik reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić dao je ekskluzivni intervju za Dnevnik Nove TV. S legendarnim Vahom u Dubrovniku je razgovarao reporter Milan Stjelja.

Tema je bilo pregršt, a ona najvažnija tiče se činjenice da su Hrvatska i Maroko izvučeni u istu skupinu na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Čak sam nekim prijateljima i rekao da ćemo izvući Hrvatsku, to je osjećaj koji ne možeš ne razumjeti. Kroz neke vizije moje utopističke, rekao sam 'možda će biti Hrvatska' i eto, tako je ispalo", kazao je Halihodžić koji ne dvoji oko toga da su Belgija i Hrvatska favoriti za prolaz grupe.

"Normalno da je Hrvatska favorit, Hrvatska je viceprvak svijeta, ali mi nećemo ući u tu utakmicu da se šetamo. Sve ćemo napraviti da se šetamo i pobijedimo Hrvatsku, pratit ćemo svaki detalj i pokušati iznenaditi."

Hoće li praviti presing na, primjerice, Luki Modriću?

"Može se praviti flaster visoko na igraču koji organizira igru, ali sve zavisi. Ima još šest-sedam mjeseci do Svjetskog prvenstva, ne žurim još."

Trenutno je aktualno pitanje hoće li Halilhodžić ostati izbornik reprezentacije Maroka.

"Vidjet ćemo, može se dogoditi još puno čudnih stvari. Već sam dvije reprezentacije odveo na Svjetsko prvenstvo pa ih nisam vodio. Ako netko misli drugačije, to je njihova stvar. Neće biti prvi put..."

Ono što je sigurno jest da Halilhodžić ne planira vratiti u reprezentaciju neke zvijezde koje je nedavno potjerao.

"Onaj igrač koji odbija trenirati, koji odbija igrati, simulira ozljede – to je za mene završena priča. Za mene je reprezentacija nešto sveto, to ne pripada igračima već čitavom tom narodu i kad se netko tako ponaša, onda je to gotova priča. To je moja priča."

"Dinamo će biti prvak, a fantastično je kakvu ljubav imaju Dalmatinci prema Hajduku"

Premda više ne boravi tako često u Hrvatskoj, Vaha i dalje prati zbivanja u Prvoj HNL. Na pitanje tko će biti prvak odgovorio je:

"Dinamo je još u jednoj prednosti ja mislim da će ipak usprkos Osijeku i Hajduku i ove godine biti prvak."

Bi li se želio vratiti u Dinamo?

"Teško je to… Jednom je Zdravko Mamić ušao u svlačionicu, izrekao riječi koje ja nisam cijenio, došlo je do malog sukoba. Kasnije se on ispričao, život teče dalje i ja želim Dinamu puno sreće i uspjeha."

Vaha dio godine uvijek boravi u Dalmaciji pa se stoga nameće pitanje ima li Halilhodžić želju jednog dana trenirati Hajduk.

"Meni je Hajduk jako simpatičan, ja sam tu blizu Splita i stvarno je fantastično vidjeti koliko ti Dalmatinci imaju ljubavi prema tom klubu. To je stvarno takva ljubav, to kako oni vole taj klub, to je nešto fantastično", zaključio je Vaha.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider