Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
guardiola u nevjerici

VIDEO Lewandowski zabio pet pogodaka u devet minuta!

Nogometaši minhenskog Bayerna slavili su u sklopu 6. kola njemačke Bundeslige protiv velikog rivala Wolfsburga s uvjerljivih 5:1, no priča večeri bio je čudesni poljski napadač Robert Lewandowski...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S pet pogodaka u DEVET minuta Lewandowski je uništio Wolfsburg, koji je vodio s minimalnih 1:0 do 51. minute. Tada je Poljak, koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena, zabio prvi pogodak, nakon čega je svaki njegov udarac praktički značio i povećanje prednosti Bavaraca.

Već je u 52. zabio za 2:1, tri minute kasnije za 3:1, nove dvije minute kasnije za 4:1 i potom tri minute kasnije za 5:1! Čudesan je bio posljednji peti pogodak, koji je nakon ubačaja s desne strane zabio iz voleja u skoku!

Lewandowski je postavio novi rekord Bundeslige kada je postizanje hat-tricka u pitanju. Poljak je pretekao Michela Tönniesa, koji je 1991. godine u šest minuta postigao tri pogotka Karlsruheru. Lewandowski je to napravio za manje od pet minuta!

Lewandowski je ujedno postao i najbrži strijelac pet pogodaka u povijesti Bundeslige.

Spomenimo i da je Wolfsburg poveo u 26. minuti preko Daniela Caligiurija, koji je 'probušio' vratara Manuela Neuera iskosa s desne strane. Pitanje kako bi susret završio da je 'ludost' njemačkog vratara Neuera koštala Bayern pogotka u prvom poluvremenu.

Neuer je u svom stilu otišao 'na izlet' sa svojih vratiju, pogriješio u odnošenju lopte glavom, što je omogućilo Luizu Gustavu da okuša svoju preciznost s polovice terena. Njegova je lopta, kod rezultata 1:0 za Wolfsburg, odsjela na vratnici...

Bayern nakon šest kola i dalje ima stopostotni učinak i 18 bodova na svom kontu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider