Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEVJEROJATAN POKLON

VIDEO Chelsea je opet bio pred rubom ponora, a onda se dogodila glupost Southgateova ljubimca

Chelsea je izborio polufinale engleskog EFL kupa nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca protiv Newcastlea.

Mudryk i Trippier (Foto: Profimedia)

Unatoč jeseni ispod svih kriterija, Chelsea je i dalje u igri za trofej, nakon što su sinoć boljim izvođenjem kaznenih udaraca savladali Newcastle United, u četvrtfinalu EFL kupa.

No, tamo su se našli više nego dramatično, odnosno susret im je spasio pogodak Mihajla Mudrika duboko u sudačkoj nadoknadi susreta.

Svrake kontrolirale utakmicu, a onda se ukazao Trippier

Newcastle se nije došao nadigravati. Postavili su dobar blok iz kojeg su brzo složili akciju za 0:1. Već u 16. minuti pogodio je Callum Wilson.

Uslijedilo je razdoblje Chelseajeva posjeda od 78 posto te nekolicine prilika, no ništa previše izraženo, zbog čega bismo mogli reći da gol visi u zraku.

No, posljednjih dana očito visi ako je u obrani Svraka Kieran Trippier. Prvi engleski izbor na desnog bočnom već je napravio dva katastrofalna kiksa prije dva tjedna protiv Evertona, a nesigurnost je pokazao i u nekim susretima nakon toga. 

Ovdje je ubačaj s desne strane uputio Malo Gusto, a lopta je išla točno na Trippier, koji je imao nekoliko opcija na izbor što učiniti s njom. On je odabrao najgoru. Odigrao je glavom ispred sebe i tako doslovno Ukrajincu namjestio čistu gol šansu, koju je ovaj iskoristio.

Pogodak za izjednačenje pogledajte OVDJE.

Da bi stvari bile još gore, Trippier je promašio kazneni udaraca u drugoj seriji raspucavanja te tako Chelsea dodatno poslao prema polufinalu koje će im, u ovako lošoj polusezoni, svakako puno značiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider