Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KOMENTATORI U NEVJERICI

VIDEO Celtic prošao u finale Kupa nakon penala, ali svi trube o onome što je sudac napravio Aberdeenu

Nogometaši Celtica su nakon 120 minuta i sedam serija kaznenih udaraca savladali Aberdeen i ušli u finale škotskog Kupa.

VAR odluka s utakmice (Foto: Profimedia)

Nevjerojatna nogometna drama viđena je na Hampden Parku u Glasgowu, na utakmici polufinala Kupa Škotske između Aberdeena i Celtica.

Utakmica je to koja je u regularnom dijelu završila 2:2, nakon 120 minuta 3:3, da bi jedna od dvije najveće škotske momčadi slavila  nakon sedam serija kaznenih udaraca.

Hrabri Aberdeen se dvaput vraćao, ali na kraju ipak ostao kratak

No, o dvije stvari se nakon utakmice najviše priča. O nevjerojatnom srcu igrača Aberdeena, koji su u pogotkom u 90. minuti izborili produžetke, a u 119. kaznene udarce te o odluci suca i VAR-a iz 112. minute, koja je gotovo sve ostavila u nevjerici.

Aberdeen je već tada lovio prednost Celtica, kad su odigrali napad koji je završio više nego očitim prekršajem nad njihovim igračem.

Komentatori u nevjerici

Očekivao se kazneni udarac, no to se nije dogodilo. Sudac je pokazao na prekršaj u napadu. U početku nikome nije bilo jasno što je dosudio, a još gore što je to VAR potvrdio. 

Tek je repriza pokazala svojevrsni prekršaj u skoku, koji je sudac dosudio. Jedino onda nikome nije jasno što je tu VAR imao pregledavati i potvrđivati, ako je sudac dosudio nešto što se dogodilo prije potencijalnog kaznenog udarca.

Što je najgore, sudac je točno nakon prekršaja za kazneni udarac dosudio nešto što se dogodilo četiri ili pet sekundi ranije. Čak i ako je prekršaja u napadu bilo, što je uistinu dvojbena situacija, teško je prihvatiti da ga sudac nije dosudio odmah.

Situaciju pogledajte OVDJE, a možete odmah čuti i komentatore, koji su u nevjerici gledali prekršaj koji je u napadu dosuđen.

Sve u svemu, hrabri Aberdeen se unatoč ovoj sudačkoj odluci vratio, ali onda nije uspio razveseliti apsolutno sve neutralne navijače koji su dali podršku nekadašnje pobjedniku Kupa pobjednika Kupova, ali danas tek osmoj momčadi škotskog Premiershipa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider