Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vratar ga pročitao

VIDEO Brozović jedan od tragičara: Promašio penal, Al Nassr ostao bez polufinala Lige prvaka

Hrvatski nogometaš Marcelo Brozović promašio je jedanaesterac za Al Nassr u raspucavanju za polufinale Lige prvaka.

Marcelo Brozović promašio penal protiv Al Aina (Foto: Sport Klub/Screenshot)

Al Nassr je ostao bez plasmana u polufinale azijske Lige prvaka, a jedan od tragičara u porazu od Al Aina bio je hrvatski nogometni reprezentativac Marcelo Brozović.

Saudijci, u čijim redovima igraju Brozović, Cristiano Ronaldo i još nekoliko zvijezda, i Al Ain odigrali su sjajnu utakmicu sa sedam golova koja je na koncu razriješena izvođenjem jedanaesteraca.

Al Ain je u prvom susretu slavio s 1:0, dok je uzvrat nakon produžetaka završio s 4:3 za Al Nassr, pa je pitanje pobjednika razriješeno udarcima s bijele točke.

Gosti su poveli u 28. minuti golom Soufianea Rahimija, a isti je igrač u 45. minuti doveo goste do dva gola prednost. No u četvrtoj minuti nadoknade Abdulrahman Ghareeb je smanjio.

Jedanaesterci odlučili polufinalista Lige prvaka

U 51. minuti Khalid Eisa je izjednačio pogodivši vlastitu mrežu, da bi Alex Telles u 72. minuti doveo saudijski sastav do vodstva 3:2 čime je anuliran zaostatak iz prve utakmice. Kako više nije bilo golova susret je otišao u produžetke.

U 98. minuti domaćin je ostao s igračem manje nakon što je isključen Ayman Yahya. Kada je Sultan Al Shamsi pet minuta kasnije zabio za 3:3, činilo se kako će gosti do slavlja. Ipak, u 118. minuti je Cristiano Ronaldo pogodio iz kaznenog udarca za 4:3 i novo vodstvo.

Brozović promašio s bijele točke

Na koncu su odlučivali jedanaesterci. Kod domaćina promašili su Brozović, kojem je Khalid Eisa obranio udarac, Telles (pogodio je vratnicu) i Otavio (pored gola), dok je Ronaldo bio siguran, a na suprotnoj strani sigurno su bili Rahimi, Kaku i Al Shamsi.

Al Ain će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta saudijskih klubova Al Ittihada i Al Hilala. U prvom susretu Al Hilal je pred svojim navijačima slavio sa 2:0.

U preostalim susretima četvrtfinala sastaju se korejski klubovi Ulsan i Jeonbuk Motors (1:1), te japanska Yokohama F. Marinos i kineski Shandong Taishan (2:0).

Promašaj Marcela Brozovića s bijele točke možete vidjeti OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider