Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SAN O EURU JE TU

VIDEO Autsajder spektakularnim golom u završnici slavio na gostovanju kod Sjeverne Irske

Reprezentacija Kazahstana i njihovi navijači imaju apsolutno pravo sanjati odlazak na Europsko prvenstvo.

Aimbetov slavi sa suigračima (Foto: Profimedia)

27-godišnji nogometaš Astane, Abat Aimbetov, danas je nacionalni junak u Kazahstanu nakon što je zabio možda i najljepši pogodak u povijesti njegove reprezentacije, a svakako najvažniji.

Kazahstanska reprezentacija slavila je na gostovanju kod reprezentacije Sjeverne Irske, u skupini H kvalifikacija za Europsko prvenstvo. I to nije bila nevažna pobjeda, nego ona koja ih stavlja u krug ozbiljnih kandidata za odlazak u Njemačku.

Srušio Dance, sad i Sjeverne Irce

Bila je to vrlo tvrda utakmica, gdje su domaći pri kraju postajali sve ofenzivniji, tražeći pogodak koji će ih ostaviti u igri za put u Njemačku. To im se nije isplatilo jer su ostali i bez boda. I to kako.

Aimbetov, koji je u igru ušao u 81. minuti, uzeo je loptu duboko u svojoj polovici terena, a onda s njom prešao više od 60 metara i četiri nogometaša Sjeverne Irske te na kraju hladnokrvno pogodio pokraj vratara.

Time je Kazahstan doveo na devet bodova, koliko nakon točno četiri kola kvalifikacije ima i vodeća Finska, čime su potvrdili san o odlasku na Europsko prvenstvo.

Aimbetovljev pogodak pogledajte OVDJE.

Slijedi povijesna utakmica protiv Finske

Aimbetov je već bio kazahstanski junak na početku kvalifikacija, kad je njegova momčad okrenula deficit 0:2 protiv Danske te došla do pobjede 3:2.

Iduću utakmicu Kazahstan igra 7. rujna, kod kuće protiv Finske, koja također igra sjajno i ima devet osvojenih bodova. Najvažnija utakmica u povijesti te reprezentacije? Vjerojatno!

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider