Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GOLIJADA U BIRMINGHAMU

VIDEO Arsenal u sudačkom vremenu došao do velike pobjede: Presudio autogol argentinskog junaka iz Katra

Aston Villa i Arsenal sjajnom te vrlo efikasnom utakmicom otvorili su novo kolo engleske Premier lige.

Aston Villa - Arsenal (Foto: Profimedia)

Arsenal je otvorio 24. kolo Premier liga pobjedom 2:4 na gostovanju u Birminghamu kod Aston Ville, a trijumf su izborili u sudačkom vremenu. Ovo svakako mogu smatrati najvažnijom ligaškom pobjedom ove sezone do sada.

Nije u dobroj atmosferi momčad Mikela Artete došla na Villa Park. U posljednja tri ligaška susreta osvojili su samo jedan bod te dozvolili Manchester Cityju da se vrati u otvorenu borbu za titulu prvaka.

Forma Arsenala bila je na velikom ispitu

Susret prije toga savladali su Manchester United tek u posljednjoj minuti, a u međuvremenu su ispali iz FA Cupa i bilo je jasno da je došao očekivani pad u performansama, budući da Arteta većinu sezone koristi isti udarni sastav.

Nisu dobro krenuli niti na gostovanju kod momčadi svog bivšeg trenera Unaija Emery. Aston Villa je povela već u petoj minuti pogotkom Olieja Watkinsa. Izjednačio je Arsenal preko Bukaya Sake u 16., no do poluvremena je Coutinho u 31. minuti ponovno doveo Aston Villu u vodstvo.

Arsenal je bio konkretniji te ofenzivniji i to im se isplatilo u 61. minuti, kad je Zinchenko pogodio na asistenciju kapetana Odegaarda.

Presudio sjajan udarac Jorginha i nesreća Argentinca

Krenuli su topnici po zlata vrijedna sva tri voda te su do njih došli u 93. minuti. Sjajno je opalio Jorginho, no njegov udarac završio je u gredi, od koje se odbio u glavu nesretnog vratara Emiliana Martineza, kojem se tako piše autogol.

Taj pogodak možete pogledati OVDJE.

Zaključio je Arsenal utakmicu još jednim pogotkom. Martinez je u posljednjim trenucima otišao na korner, nakon kojeg je odigrana kontre iz koje Gabriel Martinelli pogađa praznu mrežu za 2:4.

Tako je Arsenal ponovno pobjegao Manchester Cityju na tri boda razlike, barem do gostovanja Cityja kod Nottingham Foresta, no građani će tom utakmicom ponovno doći na odigrani susret više od svojih glavnih konkurenata.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider