Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKI USPJEH SILVIJA MARIĆA

Veliko slavlje u Rudešu: "Prekrasna sezona je iza nas, a sad želimo ostati u prvoj ligi"

Nogometaši Rudeša po drugi su put osigurali ulazak u prvi rang hrvatskog klupskog nogometa.

Nogometaši Šibenika napustili su Supersport HNL, a od iduće sezone tamo će igrati nogometaši Rudeša.

Kvartovski klub sa zapada Zagreba po drugi put je ostvario taj uspjeh, ovog puta s legendom hrvatskog nogometa, Silviom Marićem, na poziciji sportskog direktora.

Potrebna su pojačanja, cilj je ostanak

Upravo je Marić stao pred kamere Dnevnika Nove TV nakon posljednje utakmice sezone, u kojoj je Rudeš pred prekrasno popunjenim tribinama poražen od gostiju iz Vukovara. No, prvo mjesto već je ranije osigurano. 

"Slavlje nije pokvario ovaj poraz, oni su igrali dobru sezonu i mi smo bili dvije najkvalitetnije ekipe. Prekrasna sezona je iza nas", rekao je Marić, koji već kreće u kadroviranje za iduću sezonu:

"Kostur ekipe će ostati, ima tu puno momaka koji mogu igrati prvu ligu, ali moramo se pojačati jer prva liga je zahtjevna i velika je razlika između prve i druge lige, vezano uz kvalitetu.. Puno će ovisiti i o financijama. Još radimo analizu koliko će nam trebati, ali nadam se da ćemo ostvariti cilj, a to je ostanak."

Mladina već peti klub uveo u prvu ligu

Momčad je u listopadu preuzeo Davor Mladina i u 19 ligaških susreta upisao 12 pobjeda, pet neodlučenih ishoda i samo dva poraza. Hoće li on Rudeš voditi i u prvoligaškom natjecanju?

"Za sada ostaje. Puno nam je pomogao i puno mu se zahvaljujem. Došao je u presudnim trenucima i dao taj jedan svoj štih. Da nije bilo njega bilo bi teško", potvrdio je Marić.

Rudeš je naime već peti klub kojeg je Mladina, očito stručnjak za drugoligaško domaće natjecanje, uveo u najviši rang.

Uz Marića, tu je i predsjednik Joe Šimunić te je pred njima dvojicom zadatak posložiti sve što je potrebno za ostvarenje prvoligaškog cilja.

"Probat ćemo iskadrovirati najbolje što možemo. Ne smijemo pogriješiti, velike financije su u pitanju", kratko je još potvrdio vrlo raspoloženi Marić, koji neće zamjeriti igračima Rudeša ako koji završi u kanalu. To je naravno bila aluzija na njegovu poznatu izjavu nakon velike pobjede tadašnje Croatije protiv Partizana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider