Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dortmund srušio Schalke

Veliko iznenađenje u Njemačkoj: Bayern upisao prvi poraz u sezoni, Jakić postigao gol

Augsburg je pobijedio Bayern 1:0 u 7. kolu Bundeslige...

Igrači Augsburga slave pogodak (Foto: Tom Weller/DPA)

Veliko iznenađenje priredili su nogometaši Augsburga, koji su u 7. kolu Bundeslige pobijedili Bayern s 1-0 i nanijeli prvaku prvi poraz u sezoni.

Bayern München, deseterostruki branitelj naslova njemačkog prvaka, izgubio je u bavarskom derbiju i zakomplicirao si situaciju na ljestvici. Slavni klub nakon sedam kola ima samo 12 bodova, a poraz je uslijedio nakon tri uzastopna remija protiv Mönchengladbacha (1-1), Union Berlina (1- 1) i Stuttgarta (2-2).

Izabranici Juliana Nagelsmanna, koji igraju fenomenalno u Ligi prvaka s pobjedama u Milanu protiv Intera (2-0) i kod kuće protiv FC Barcelone (2-0), igraju jako loše u Bundesligi. U Augsburgu ih je dotukao pogodak Mergima Berishe (61), a Josip Stanišić je igrao od 76. minute.

Bayern je tako ostao na 87 uzastopnih prvenstvenih utakmica s barem jednim postignutim golom,

Youssoufa Moukoko je snažnim udarcem glavom u 79. minuti donio Borussiji Dortmund pobjedu od 1-0 u Ruhrskom derbiju nad Schalkeom 04 i odveo domaćine na na vrh Bundeslige.Bilo je loših vijesti za domaćine jer je njihov kapetan Marco Reus odveden s terena s ozbiljnom ozljedom gležnja.

Njemački reprezentativac, koji je ovog mjeseca pozvan za utakmice Lige nacija protiv Mađarske protiv Engleske, nastradao je u 32. minuti. Reus nema sreće jer se uoči Svjetskog prvenstva 2014. ozlijedio u posljednjoj pripremnoj utakmici prije odlaska u Brazil, a propustio je i EURO 2016. zbog ozljede.

Eintracht Frankfurt je u gostima pobijedio Stuttgart 3-1 golovima Sebastiana Rodea u šestoj, Daichija Kamade u 55. i hrvatskog veznjaka Kristijana Jakića u 88. minuti. Thiago Thomas strijelac je za Stuttgart u 79. minuti. Za domaćine je Borna Sosa igrao do 76. minute, a Jakić cijelu utakmicu za goste. Eintracht je šesti na tabeli sa 11 bodova, a Stuttgart je na 16. poziciji sa pet bodova.

Bayer i Werder remizirali su u Leverkusenu 1:1. Leverkusen je poveo golom Karema Demirbaja u 57. minuti, a srpski internacionalac Miloš Veljković zabio je za Werder u 82. minuti.

Bundesliga - 7. kolo:

Dortmund 1 Moukoko (78)
Schalke 04 0

Bayer Leverkusen 1 Demirbay (57)
Werder Bremen 1 Veljkovic (82)

Augsburg 1 Berisha (59)
Bayern Munich 0

Stuttgart 1 Tomás (79)
Eintracht Frankfurt 3 Rode (6), Kamada (55), Jakić (88)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider