Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pao dogovor

Veliki transfer zaključen: Dani Olmo vraća se kući, Dinamo će zaraditi milijune

Čini se da su Leipzig i Barcelona sklopili konačni dogovor oko transfera Danija Olma u redove katalonskog velikana…

Dani Olmo (Foto: Pixsell)

Dani Olmo uskoro će postati novi igrač Barcelone. To tvrdi Mundo Deportivo, a i Frabrizio Romano, poznati talijanski stručnjak za transfere.

Sandra Elkasević Sandri Elkasević stigla prekrasna poruka od zlatnog hrvatskog olimpijca: "Čeka te hrvatsko more, zaslužila si!" divider

Romano otkriva da je sve dogovoreno. Leipzig će dobiti 55 milijuna eura odštete i bonuse u visini od sedam milijuna eura. Olmo je već ranije dogovorio osobne uvjete s Barcelonom, a Mundo Deportivo izvješćuje da je sportski direktor katalonskog velikana jučer stigao u Leipzig kako bi finalizirao transfer.

Deco u Leipzigu

Prema navodima katalonskog sportskog dnevnika, Deco se rano jutros sastao s Olmom, njegovim ocem i nogometaševim agentima Juanmom Lopezom i Andyjem Barom.

Prvi sastanak dana trajao je nešto više od sat vremena u najelitnijem hotelu u Leipzigu. Potom su Deco i Barca otišli na sastanak s čelnicima Leipziga u potrazi za konačnim dogovorom. Završni susret na vrhu trajao je otprilike sat vremena. Oko 14:30 zaključen je dogovor, otkriva Mundo Deportivo.

Luana Alonso Prognana olimpijska plivačica demantirala glasine: "Molim vas da prestanete, neću to dopustiti..." divider

Marcel Schäfer, novi sportski direktor Leipziga, jutros je priznao da su otvoreni za pregovore s Barcelonom oko Olma, ali je upozorio da će njemački klub braniti svoje interese:

Olmo prelazi u Barcelonu

"Spremni smo razgovarati, ali Dani je naša velika vrijednost. On je izuzetan igrač i zato nam je sada ugodno razgovarati o njemu."

Katalonski mediji ističu da je Dani Olmo svojedobno kao tinejdžer prešao iz Barcelone u zagrebački Dinamo i da je u Hrvatskoj stvorio ime.

Dinamo budno prati razvoj situacije oko Olmova transfera. Poznato je da hrvatski prvak ima pravo na 20 posto od iznosa koji prijeđe 29 milijuna eura.

Dinamu postotak od prodaje

Kako stoje stvari, Modri bi mogli ubrati dodatnih 5-6 milijuna eura na Olmu, pa će ukupna cifra popeti na oko 35 milijuna eura, koliko će ukupno zaradili na španjolskom reprezentativcu, koji je na nedavnom Euru bio jedan od najboljih igrača La Roje i cijelog turnira.

Inače, Olmo je posljednjih dana boravio na hrvatskoj obali i u Zagrebu. U petak je nazočio utakmici Dinama i Istre na otvorenju nove sezone HNL-a te se spustio na teren i u Dinamovu dresu i pozdravio navijače u Maksimiru. čime je još jednom pokazao koliko mu je stalo do Hrvatske, Zagreba i Dinana.

Podrška humanitarnom turniru u Španskom

Olmo je, među ostalim, dao podršku i humanitarnom turniru Sport u srcu za Dječji dom u Zagrebu (Nazorova), a koji će se održati na betonskom igralištu u SRC Špansko (Batušićeva 2a) od 22. do 25. kolovoza. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
ANKETA U Dnevniku Nove TV pitamo vas tko je odgovoran za trenutačnu situaciju u Hajduku?

Glasajte >>> https://rb.gy/x0pc4p
UŽIVO Pratite izvanrednu konferenciju za medije Hajdukovog predsjednika Ivana Bilića

Opširnije >>> https://rb.gy/h2y366

Foto: Vojko Bašić/Cropix
🗣: "Taj momak treba biti pravilno vođen i nadam se da se uz zdravlje, dobru glavu i dobar rad može razviti u vrhunskog napadača. Pratio sam ga kada je igrao za Osijek, ali imati njega na treningu..." ✅⚽
U igru je ušao u 77. minuti dvoboja, zamijenio je Ali Ahmeda u središnjem redu, a nakon deset minuta na terenu zaradio je i žuti karton. ⚽✅