Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatne optužbe

Veliki skandal u Španjolskoj: Bivši predsjednik Barce izmislio priču i Abidalu nabavio jetru na crnom tržištu?!

Bivši predsjednik Barcelone Sandro Rosell našao se u novoj ozbiljnoj nevolji.

Eric Abidal i Sandro Rosell (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Španjolski El Confidental u srijedu je izašao s nevjerojatnom i potencijalno eksplozivnom pričom koja se usredotočuje na Sandra Rosella, bivšeg predsjednika Barcelone.

U posljednjih nekoliko dana potvrđeno je kako će se Sandru Rosellu suditi za pranje novca. O svemu je detaljno izvijestila i Marca:

''Rosellu će suditi zajedno sa suprugom Martom Pinedom, odvjetnikom Joanom Besolijem i još tri osobe koje su optužene za pranje novca i udruživanje u zločinačku organizaciju.''

Optuženi su za pranje novca od skoro 15 milijuna eura od različitih televizijskih ugovora i još pet milijuna eura koje su stekli na nezakonit način kao dio Nikeovog sponzorstva.

Ali, je li pranje novca samo vrh ledene sante?

Prema El Confidentalu, Sandro Rosell mogao bi se suočiti s optužbama da je Ericu Abidalu kupio jetru na crnom tržištu. Francuskom igraču je 2011. godine dijagnosticiran rak i trebao je transplantaciju jetre, koja mu je navodno donirana od strane rođaka Gerarda.

Ipak, u nevjerojatnim optužbama koje prenosi El Confidental, Rosell je Abidalu nabavio jetru na crnom tržištu. Zapravo, Španjolska civilna garda i nacionalna policija presreli su najmanje četiri telefonska poziva u kojima je Rosell implicitno priznao da je pokušao kupiti ilegalnu jetru za Erica Abidala.

Rosell bi tako mogao biti optužen i za krijumčarenje organa, a sve to baca sumnju i na Abidalovog rođaka za kojeg sada postoji špekulacija da uopće ne postoji i da je bio izmišljen samo da pokrije ilegalnu kupnju jetre.

Također je vrijedno spomenuti da je El Confidental objavio kopije transkripata Rosellovih razgovora o navodnoj ilegalnoj jetri i da je Barcelona demantirala cijelu priču.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider