Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
trenirat će zvijezde

Veliki povratak Slavena Bilića, tvrde da je sve dogovorio s novim klubom

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić preuzet će novi klub iz Istanbula, javljaju turski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ništa još nije potpisano, ali je načelni dogovor u Istanbulu pao. Turski mediji prenose kako je Slaven Bilić dogovorio preuzimanje Istanbul Bašakšehira, drugoplasiranog kluba u toj zemlji u netom završenoj sezoni.

Bilić je ovih dana boravio u Istanbulu na jednom seminaru, a prisustvovao je utakmici bivšeg kluba Bešiktaša gdje se sastao s čelnicima gradskog rivala.

Prema pisanju tamošnjih medija, Bilić će nakon nekoliko dana provedenih u Hrvatskoj opet put Istanbula kako bi završio posao.

Bašakšehir je posljednjih pet godina uvijek među najbolja četiri turska kluba, a ove je godine ostao bez prvog naslova prvaka u povijesti zbog samo dva boda. Ključni susret izgubio je od prvaka Galatasaraya u predzadnjem kolu, a nakon što su vodili na tablici tijekom sezone, u posljednjih sedam utakmica upisali su tek jednu jedinu pobjedu. Ovakvo prosipanje vodstva platit će Abdullah Avcı, čovjek koji ih je vodio posljednjih godina.

U momčadi imaju zvijezde poput Adebayora, Demba Be, Arde Turana, Robinha, Elije i ostalih.

Bilić je u Turskoj od 2013. do 2015. vodio Bešiktaš i ostavio dobar dojam na tamošnju nogometnu javnost. Tada je Bešiktaš umalo osvojio naslov iako je cijelu sezonu igrao bez domaće publike zbog izgradnje stadiona.

Bilić je nakon toga vodio West Ham United te Al-Ittihad iz Saudijske Arabije, gdje nije uspio napraviti veći rezultat.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider