Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SAMO DAN PRED REAL

Velike brige za Guardiolu: Joška Gvardiola jutros nije bilo na treningu

Manchester City već neko vrijeme ima problema s obranom, a ništa drugačije nije niti pred susret protiv Reala.

Joško Gvardiol i Pep Guardiola (Foto: Profimedia)

Manchester City je uspješno odradio seriju od tri ligaške utakmice u samo sedam dana razmaka. Sa sedam bodova i uz jedan kiks Liverpoola ponovno su, gledajući na povoljan raspored, glavni kandidat za titulu prvaka Engleske.

No, vremena za odmor nema, gusti raspored nastavlja se utakmicom protiv Real Madrida. Već sutra na rasporedu je gostovanje na Santiago Bernabeu u četvrtfinalu Lige prvaka.

Veliki problemi u obrani, sad je upitan i Gvardiol

Guardiola već neko vrijeme ima problema sa sastavljanjem prvog obrambenog reda, a ništa drugačije nije niti sad.

Posebno nakon informacije da čak tri važna igrača nisu jutros trenirali. To su Joško Gvardiol, Nathan Ake i Kyle Walker.

Gvardiol je igrao u subotu protiv Crystal Palacea, no nakon dosta slabije igre izvađen je na poluvremenu. Kasnije su se pojavile informacije kako je osim lošije igre te zarađenog žutog kartona osjetio i probleme s ozljedom.

To je svakako razlog za glavobolju kod Guardiole, koji od standardnih obrambenih igrača sigurno na raspolaganju ima tek Rubena Diaza, Manuela Akanjija, Johna Stonesa i mladog Rica Lewisa.

Gvardiol ipak putuje, no nastup je upitan

Nešto kasnije došla je potvrda kako su Ake i Walker svakako otpali za putovanje u Madrid, dok bi Joško trebao biti u avionu, no pitanje je hoće li biti spreman nastupiti.

U slučaju da mu Joško ne bude dostupan, Guardiola bi se mogao odlučiti na formaciju s tri stopera, što mu ove sezone nije uvijek donosilo rezultat, ali gledateljima je donosilo spektakularne utakmice (4:4 protiv Chelseaja, 3:3 protiv Tottenhama) ili na opciju s Akanjijem na lijevom, a Lewisom na desnom boku.

Izuzetno važna utakmica je pred Cityjem, a svi ljubitelji nogometa nadaju se spektakularnom dvomeču kao prije dvije sezone. Real je tada dramatično slavio te na kraju otišao do titule.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider