Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
2006. je godište i - briljira

Velikani kucaju na vrata Osijeka, ali ne zbog Miereza: Senzacionalni mladić je pred važnom odlukom

Ramon Mierez je prvi strijelac SuperSport HNL-a, ali trenutno veći hit od njega je Anton Matković.

S dva pogotka Lokomotivi u izuzetnoj važnoj utakmici za Osijek ponovno je zabljesnuo Anton Matković.

Mladić rođen u veljači 2006. svojim je igrama ovog proljeća zaintrigirao brojne europske klubove. Na utakmici protiv Lokomotive gledali su ga skauti Manchester Cityja, Newcastlea i Club Bruggea, a talijanski mediji su još protekli tjedan pisali o interesu Milana i Intera.

Stoga ne čudi što je jedno pitanje u podcastu Utakmicu po utakmicu bilo vezano uz njegov možebitni transfer ovo ljeto. Hoće li Osijek uspjeti zadržati Matkovića?

"Hoće. Baš je sad bio iskočio Milan, Fulham, ovi, oni, na sve strane, ali momak je u dobrom điru, idemo to tako prezentirati. Dobra je komuninikacija familije, menadžera i kluba i mislim da nema potrebe da on ide dalje", rekao je Igor Ćurković, dok je Ivan Ljubić komentirao:

"Osim ako ne dođe neka perverzna ponuda iz inozemstva već ovo ljeto. Realno, taj dečko ima veliki potencijal i njemu bi najbolje bilo da jedne sezone bude prvi strijelac HNL-a pa da onda ide."

Ćurković je poslao poruku Osječanima:

"Njima bi za identitet kluba bilo dobro da njihov omladinski pogon dobije više igrača u prvoj momčadi. Kad god kažeš nešto takvo, to zvuči ksenofobično, ali ako već nemaš dokazanu HNL kvalitetu, onda neka radije isprofiliraju te svoje mlađe igrače koji će povezati i grad i stadion i navijače i sve skupa će dobiti jednu noviju priču."

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider