Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
želi se umiroviti u realu

Velika uzdanica Reala u El Clasicu: "Kad je Modrić u formi, Real gazi"

U Realu velike nade polažu u hrvatskog veznjaka koji veliki derbi dočekuje u sjajnoj formi.

Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

El Clasico je pred vratima i cijeli nogometni svijet s nestrpljenjem očekuje ovu pravu blagdansku poslasticu koja je na rasporedu 23. prosinca od 13:00 sati. Uoči utakmice polako se ''bilda'' atmosfera u oba tabora; mediji se bave analizama ključnih dvoboja i igrača koji bi mogli odlučiti utakmicu, a u slučaju Reala takve priče teško mogu proći bez Luke Modrića.

Madridski list Marca hrvatskog veznjaka ističe kao jednog od ključnih aktera. ''Kada je Modrić pravi, inspiriran i lucidan sa svojom vizijom, Real postaje parni valjak koji gazi sve pred sobom'', stoji u tekstu novinara Davida Medine.

U Madridu računaju na Modrića koji dočekuje derbi u sjajnoj formi. Na Svjetskom klupskom prvenstvu Modrić je izabran za najboljeg igrača u pohodu na peti trofej u posljednjih godinu dana, što u Realu vide kao povijesni uspjeh.

''Spremni smo za odličan El Clasico. Želimo osvojiti sve moguće trofeje. U ligi smo još 'živi' i dat ćemo sve od sebe u pokušaju osvajanja titule'', rekao je Modrić uoči vrlo bitne utakmice za Real. Barcelona ima velikih 11 bodova prednosti, ali i utakmicu više; Kraljevi pobjedama u El Clasicu i zaostaloj utakmici s Leganesom mogu stići na samo pet bodova zaostatka.

''Još puno utakmica mora se odigrati i u Ligi prvaka i u Kupu kralja, voljeli bismo ta natjecanja ponovno osvojiti. Moj karakter je takav, uvijek želim više, čak i kada sam zadovoljan dosadašnjim postignućima'', dodao je Modrić, koji se nada velikoj podršci s tribina.

''U velikim utakmicama navijači nas uvijek podržavaju. Nadam se da će napraviti sjajnu atmosferu i dati sve od sebe na tribinama, kao i mi na terenu'', rekao je Modrić, koji se nada da će završiti karijeru u Realu u kojem je odavno postao jedna od ikona ove generacije.

''Nije puno igrača uspjelo objesiti kopačke o klin u ovoj momčadi. Vidjet ćemo što će se dogoditi, to je moja želja'', rekao je Modrić koji ima ugovor s Realom do 2020. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider