Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stariji ga itekako pamte

Preminuo balkanski Kralj namještaljki: Prste je imao svuda, a posebno je volio nogometne utakmice

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini života.

Velibor Džarovski (Foto: Happy TV/Youtube)

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini nakon kratke i teške bolesti, javljaju makedonski mediji.

Proslavio se kao glazbeni menadžer koji je organizirao koncerte najvećih jugoslavenskih zvijezda u Makedoniji, ali njegov krug djelovanja nije bio samo u glazbi. Poznati Džaro stekao je nadimak Kralj namještaljki još za bivše države.

Prema vlastitom priznanju, namjestio je najmanje 80 utakmica u jugoslavenskim ligama, preko 30 festivala i pokoji izbor za miss. Među njegovim legendarnim namještaljkama je i ona iz Makedonije kada je rezultat nogometne utakmice između sela Leskovec i Velgošti bio zapanjujućih 134:0.

Teren Donne Vekić Donna Vekić nastavlja graditi teniske terene po Osijeku: Želja joj je spojiti sve četiri Grand Slam podloge divider

Nije skrivao svoj rad, već često otkrivao tajne svog zanata medijima, istaknuo je da u klubovima uvijek postoji netko tko je upao u nevolje i traži izlaz.

''Gdje ima Srba i Hrvata, uvijek ima namještaljki''

''U svakom klubu postoji netko tko je slab, igrač koji je u kockarskim dugovima, treba novac za djevojku i tako dalje. Obično sam ciljao lijevog beka, stopera ili golmana. On mora samo učiniti jednu stvar - kao pustiti loptu da ide u gol ili loše namjestiti ofsajd-zamku. Ali to mora napraviti na način da javnost ništa ne primijeti. Ne smije dobiti crveni karton ili skriviti jedanaesterac'', rekao je.

Njegove poznate izreke su: "Sve se može namjestiti" i: "Labilan igrač će prodati i svoje dijete, a ne utakmicu", a posebno je isticao: ''Zapamtite, gdje ima Srba i Hrvata, ima najviše namještaljki.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider