Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
majstor ostaje majstor

Legendarni Veldin Karić ne posustaje: Neumoljivo trpa za Varteks, zabio je hat-trick i asistirao

Veldin Karić s 45 godina na leđima oduševljava u povratničkoj sezoni u Varteksu.

Veldin Karić (Foto: NK Varteks) (Foto: NK Varteks)

Veldin Karić postigao je šest golova u šest kola za Varteks, a na posljednjoj je utakmici zabio hat-trick i asistirao u visokoj pobjedi od 4:1.

Kada pročitate ovakav izvještaj, pomislili biste da se radi o kasnim 90-ima ili početku 21. stoljeća, kada je varaždinski klub jak čak i u europskim okvirima, s legendarnim dugokosim napadačem kao jednim od najboljih igrača.

Ipak, radi se o 2018. godini; Karić ima 45 godina, ali i dalje neumoljivo trpa za Varteks, koji se danas natječe u četvrtom rangu hrvatskog nogometa.

Dva dodira velemajstora za sjajan pogodak

Karić je u posljednjoj utakmici torpedirao Novi Marof i potvrdio onu staru da je ''forma prolazna, a klasa vječna''. S 45 godina Karić sigurno nije najbrži na terenu čak ni u četvrtoj ligi, ali zato i dalje može savršeno primiti loptu i preciznim je udarcem poslati pod prečku protivničkog vratara. Šah-mat u dva poteza.

Karićev dolazak pokazao se kao pun pogodak Varteksa – trenutno su prvi na ljestvici s gol-razlikom 18:2, a najzaslužniji za takvu efikasnost jesu Karić i njegov partner u napadu Tihomir Šoštarić. Dva najbolja strijelca Bubamara odlično surađuju i čine nerješivu enigmu za protivničke obrane.

Karić je jedan od igrača koji je obilježio zlatno doba Varteksa, kojem je ostao vjeran i u ovim, puno težim vremenima. Klub je u međuvremenu prošao stečaj, promjene imena i ponovna osnivanja, a NK Varteks, za koji nastupa Karić, osnovali su većinom pripadnici White Stonesa 2011. godine.

Tko zna, možda upravo Karićev povratak označi početak novog uspona Varteksa. Dotad Karić ostaje podsjetnik na slavnu prošlost, ali svojim golovima donosi navijačima veliku sreću i u sadašnjosti. S obzirom na sjajnu golgetersku formu, ne sumnjamo da će nastaviti i u budućnosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider