Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drugi dom

Povratak u Rusiju: Ćorluka ima novu ulogu u Lokomotivu, surađivat će s poznatim stručnjakom

Prošle sezone Ćorluka je prekinuo nogometnu karijeru, a sada se vraća u Lokomotiv kao pomoćnik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je ovog ljeta zaključio bogatu nogometnu karijeru, Vedran Ćorluka odlučio je ostati u nogometu, ali u posve drugačijoj ulozi.

Tako je prije početka Europskog prvenstva 2020. prihvatio poziv izbornika Zlatka Dalića da se pridruži stručnom stožeru hrvatske reprezentacije, a sada se popularni Čarli vraća u Lokomotiv iz Moskve, gdje će obnašati ulogu pomoćnika u stožeru trenera prve momčadi Marka Nikolića.

Upravo je ondje završio karijeru, a za ruski klub ukupno je upisao 242 nastupa i osvojio šest trofeja: jedno prvenstvo, četiri Kupa i jedan Superkup. Osim u moskovskoj momčadi nastupao je još i za Dinamo, zaprešićki Inter, Manchester City i Bayer Leverkusen.

gol expired Veliko pojačanje za Hajduk: Odriče se milijun eura kako bi ostao na Poljudu divider

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju upisao je 103 nastupa i četiri pogotka, a najveći uspjeh s reprezentacijom postigao je 2018. godine u Rusiji kada je Hrvatska osvojila svjetsko srebro.

Za kraj, dodajmo kako se moskovskom klubu pridružio i Ralf Rangnick, koji je dugo godina bio jedan od ključnih ljudi RB-a Leipzig. Njemački stručnjak potpisao je ugovor s ruskim klubom na tri godine, a ondje će obnašati ulogu sportskog direktora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider