Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka ih teška borba

Smijenjen poznati HNL trener: "Vrijeme će pokazati je li to bila dobra ili loša odluka"

Odlukom kluba o svojoj smjeni, kaže, nije previše iznenađen i pogođen i objašnjava da kad si trener moraš nešto takvo očekivati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon niza loših rezultata, Samir Toplak više nije trener nogometnog kluba Varaždin, što je u ponedjeljak potvrdio za Hinu.

Odlukom kluba o svojoj smjeni, kaže, nije previše iznenađen i pogođen i objašnjava da kad si trener moraš nešto takvo očekivati.

"Ostaje iza mene veliki ponos jer ono što smo napravili u proljeće, onaj turbo ostanak u ligi je nešto nezabilježeno, na tome gajim svoj elan i ponos", rekao je Toplak za Hinu.

"To je normalno za trenerski posao"

Rekao je i da ekipu ostavlja na predzadnjem mjestu, u puno boljoj situaciji nego što ju je našao kad je preuzeo funkciju trenera i da je pomak vidljiv, dodavši da ljudi koji vode klub imaju pravo donositi odluke.

"To je normalno za trenerski posao, ali vrijeme će pokazati je li odluka dobra ili loša", kazao je Toplak.

O daljnjim planovima još ne razmišlja jer je, kaže, posljednjih deset utakmica za njega bilo vrlo stresno.

"Malo ću odmoriti. Ništa nije normalno u svijetu, teško je nešto planirati s obzirom na ovu koronu, samo da se to čim prije riješi pa krećemo u nove izazove", zaključio je Samir Toplak.

Karačić nasljednik?

Toplak je poziciju trenera preuzeo u veljači ove godine, a već je neko vrijeme javno govorio o tome da je nezadovoljan pojedinim igračima. Sve je kulminirao nakon utakmice s Istrom 1961 krajem studenoga, kad je Toplak nakon podjele bodova na domaćem terenu izjavio da je talac nekih igrača.

"Ne treba ih imenovati, ali postoje u svim ekipama takvi igrači koji su dobri na treningu, a jednostavno zablokiraju na utakmici i ne mogu preko te barijere", kazao je tada trener Varaždinaca.

Neslužbeno doznajemo da su za trenersku poziciju u NK Varaždinu u tijeku pregovori s Brankom Karačićem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider